Първа стъпка към връщането на измерителите на акцизни стоки

15050
Първа стъпка към връщането на измерителите на акцизни стоки
Снимка: БГНЕС

Народните представители приеха на първо четене промени в Закона за акцизите и данъчните складове. Те предвиждат отново да бъдат монтирани измервателни уреди за реално отчитане на количеството акцизни стоки - в това число и нефтопродукти, вътре в данъчния склад. Целта е затягане на контрола върху акцизните стоки.

Промените са по предложение на Реформаторския блок и връщат положение от първия мандат на ГЕРБ, пише БНР. Те получиха пълна подкрепа от всички парламентарни групи и бяха приети със 142 гласа "за", 0 против и 1 въздържал се от БСП, предаде БГНЕС.

Акцизът на цигарите няма да бъде променян догодина

Акцизът на цигарите ще остане същия през 2015 г., но ще започне поетапно да расте от 2016 г. Това решиха депутатите в сряда, одобрявай...

"Ние трябва да въведеме автоматизиран режим с измервателни уреди, да има по-голяма събираемост на приходите. Това, което трябва да направим е всички производители на акцизни стоки да имат измервателни уреди. Няма значение дали става въпрос за алкохол, цигари или горива, навсякъде трябва да бъдат монтирани измервателни уреди, за да сме сигурни, че има добра събираемост на приходите", мотивира исканите промени Мартин Димитров от Реформаторския блок.

С прилагането на разпоредбата ще се даде точна и ясна информация на контролните органи за складирането на акцизните стоки под режим отложено плащане на акциз и спазване на лицензионния режим от данъчно задълженото лице. Тази документът ще доведе до реално отчитане на количеството акцизни стоки и техните показатели като мярка и начин за определяне на дължимия акциз. Тя гарантира и събираемостта на необходимият акциз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com