Райков иска помощ от Ромпой за международен преглед на енергийния сектор

5570
Райков иска помощ от Ромпой за международен преглед на енергийния сектор

В Брюксел премиерът Марин Райков поиска помощ от председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой за международен преглед на българския енергиен сектор, за да бъдат уточнени причините за сегашните проблеми, съобщи БНР.

След срещата си с председателя на Европейския съвет Марин Райков каза, че го е уверил, че служебното правителство няма да постави под въпрос финансовата стабилност и няма да предприеме никакви авантюристични действия, които да отчуждят инвеститорите. Марин Райков е поставил пред Ван Ромпой и две конкретни искания за съдействие. Първото е в областта на енергетиката.

"Той ще подкрепи нашето искане за един международен анализ първо на цялата верига на ценообрзуване, въобще на целия сектор "Енергетика", за да можем да индентифицираме тези проблеми, които доведоха до този недопустим срив", каза Райков.

Служебният премиер е поискал подкрепата на председателя на Европейския съвет и за това страната ни да получи европейски средства за младежка заетост. "Ние много разчитаме, че България ще може да получи съдействие - материално, разбира се, финансово. По тази инициатива има, разбира се, път, който трябва да бъде извървян", каза Райков.

Херман Ван Ромпой и Марин Райков са обсъждал и предстоящите избори у нас. Коментарът на служебния премиер беше, че никой не се съмнява, че те ще бъдат демократични и прозрачни.

Трайков за Василев: Мерките му са смислени

Мерките, които предлага Асен Василев, макар и не непременно с правилната интерпретация, са смислени. Това каза бившият министър на енер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com