"Российская газета": Имотите в България остават сред най-евтините в Европа

11773
"Российская газета": Имотите в България остават сред най-евтините в Европа

За закупуването на имоти в чужбина само през първите три месеца на 2013 г. руските граждани са превели в чужбина 414 млн. долара. Това е по данни на централната банка, пише вестник "Российская газета". Плюс това някои руснаци вземат ипотека от чужди банки или плащат покупката от предварително открити сметки.

В резултат, в редица държави се наблюдава повишено търсене на имоти от руснаци. А неотдавна турските власти официално посочиха руснаците за водещи сред чуждестранните купувачи по брой на сключени сделки.

Путин не планира да излиза от политиката

Руският президент Владимир Путин заяви, че все още няма намерения да прекратява политическата си кариера, но дори този момент да дойд...

Най-често руските граждани купуват недвижимост в чужбина с цел почивка. Други популярни цели са работа и лечение. Има и такива, които планират да се преместят да живеят за постоянно там.

В Европа тази година една от най-достъпните като цени на имотите държава си остава България. При добро стечение на обстоятелствата, студио на брега на Черно море може да се купи са около 30 хил. евро. Относително евтини обекти на вторичния пазар има в Кипър и Пафос.

„Преди неизбежното скорошно повишаване на цените хората се стараят да успеят да направят покупка”, пояснява пред изданието Юрий Константиновский. По думите му потенциалните купувачи се интересуват преди всичко от евтини жилища. Например, квартири на крайбрежието на стойност 50-65 максимум 100 хил. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика

Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза
Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза

Тази риба се консумира пържена, печена и дори пушена. Но малко хора се замислят как това ястие влияе на здравето. "Всъщност мойвата е малко по-различна...