Сачева разкри какъв е интересът на бизнеса към схемата 60 на 40

3531
Сачева разкри какъв е интересът на бизнеса към схемата 60 на 40
Снимка: БГНЕС

Около 30 хиляди души ще запазят работата си благодарение на мярката 60/40, като около 2000 работодатели са се възползвали от нея, коментира социалният министър Деница Сачева пред Би Ти Ви.

Бизнесът вероятно очаква много повече мерки свързани с ликвидност или да дадат възможност за пряко подпомагане. По такива мерки също се работи.

Държавата дава по 375 лв. на родители в неплатен отпуск

По 375 лв. еднократна помощ ще получават родителите в неплатен отпуск. Това обяви социалният министър Деница Сачева на извънреден брифи...

По оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" ние сме готови да осигурим в периода след кризата за поне още един месец осигуряването на работодатели с 40% от минималната работна заплата и осигуровките на тях за хората, които работят при тях.

Сачева: 72 000 са безработните от началото на извънредното положение

По отношение на еднократната помощ, Сачева призна, че "тези 375 лева явно не са достатъчни, но се опитваме да помогнем справедливо."

Припомняме, че вчера тя обяви, че подобна еднократна помощ ще бъде отпускана на лица в неплатен отпуск, чийто доход на човек от семейството е колкото минималната работна заплата - 610 лева.

"Опитваме се да разширим патронажната грижа и програмата "Топъл обяд", надяваме се да достигнем до 60 000 човека в цялата страна. На второ място са безработните, има вече спад на регистрираните, от началото на извънредното положение 72 хиляди се регистрираха, а 12 000 си намериха работа.

Сачева: 72 000 са безработните от началото на извънредното положение

Кога ще видим корекциите в мярката 60/40: Подготвяме промените в постановлението. Вицепремиерът Мариана Николова най-вероятно този поне...

"Работим с министерство на образованието, опитваме се да направим подобна организация за работещите на първа линия децата им да се върнат в детските градини и училищата, но се опитваме и срадата за децата да бъде сигурна", каза социалният министър по отношение на идеята за връщане на децата в учебните заведения.

Томислав Дончев: Над 23 хиляди работника ще бъдат обезпечени по мярката 60/40

"За нас всяка професия е важна, това което се случи с дейците на културата е директна подкрепа от Министерство на културата, те реорганизираха своя ресурс. По отношение на хората от хотелиерството и ресторантьорството за тях има програмата 60/40, затова виждаме намаляване на хората, които се регистрират на борсата.

Нека да бъдем честни, от момента на падане на ограниченията, но една част от заведенията ще могат да бъдат отворени, но някои творци няма да могат да получават приходи от дейността си", обясни помощта за културните дейци Сачева.

По отношение на самонаетите лица тя припомни, че за тях са предвидени да получат в рамките на три месеца по 1500 лева на месец, като кредитите ще са налични от другата седмица, техният гратисен период ще бъде от 4 до 6 месеца, а връщането им ще бъде до 5 години.

Томислав Дончев: Над 23 хиляди работника ще бъдат обезпечени по мярката 60/40

„Мерките, които държавата взе, са навременни. Да погледнем Европа – повечето държави там са заявили намерение за подкрепа н...

Сачева посочи още, че има сигнали за нарушаване на трудовото законодателство и призова хората да не подписват договорите за прекратяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика