Синдиците на КТБ събрали над 52 млн. лева за три месеца

1783
Синдиците на КТБ събрали над 52 млн. лева за три месеца
Снимка: БГНЕС

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са събрали над 52 000 000 лева за първите три месеца на годината. От отчета им за изминалата седмица става ясно, че акциите на КТБ в "Борика - Банксервиз" са продадени, предаде БНР.

"Борика Банксервиз" е компанията, която предлага платежни услуги и поддържа част от платежната инфраструктура в страната. Акционери в нея са опериращите банки у нас, а акциите, притежавани от КТБ, вероятно са купени от някоя от тях. Поради търговската тайна от седмичния отчет на синдиците Ангел Донов и Кристи Маринова не става ясно нито колко са продадените акции, нито кой е купувачът им. От продажбата на поименните акции са получени над 1 000 000 лева.

Депутати към Горанов: Какъв е предметът на договора с AlixPartners

Депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров, Петър Славов, както и Валери Симеонов (ПФ) и Методи Андреев (Г...

Днес изтича срокът за подаване на оферти за покупката на ТБ "Виктория", която е изцяло собственост на КТБ. Именно възстановяването на повече от 31 милиона лева от "Виктория" към КТБ са повече от половината сума, събрана от синдиците за първите три месеца на годината. Синдиците са отчели и комуникацията с "Аликс партнърс", както и съвместни действия с компанията за разследване на банкови фалити.

Именно през март бяха основно дебатите по разкриването на доклада пред народните представители, който трябва да стане и обществено достояние, след като поредната серия от промени в Закона за банковата несъстоятелност бъдат публикувани в "Държавен вестник".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика