Стойнев забрави, че е изгонил фирмите на Пеевски от "Южен поток"

26372
Стойнев забрави, че е изгонил фирмите на Пеевски от "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Какво лошо има в това, че Десислава Терзиева е подписала разрешително за строеж на „Южен поток” в Паша дере. Ние сме се съобразили, няма нови тръжни процедури – разрешителното за строеж е част от довършителни работи, каза бившият икономически и енергиен министър Драгомир Стойнев

В противовес на думите си само отпреди няколко дни, когато каза пред bTV, че фирмите на Делян Пеевски са вече излезли от „Южен поток”, версията вече е друга. Сега, за пореден път след онези думи, Стойнев заяви, че такива фирми изобщо нямало - той никога не е казвал, че е имало, а че медиите свързвали някои компании с Пеевски. Вижте в Търговския регистър, там няма доказателство, каза той, сякаш това е последната и никога незаобиколима инстанция. Става въпрос за "ПСХ" и "Техноекспортстрой", като "ПСХ" е собственост на "Водстрой 98" - компания, за която се твърди, че е управлявана в сянка от Пеевски и е близка до Бойко Борисов.

Борисов ни спря и храната, оряза и парите на БНТ

България ще влезе в толкова тежък свредел, че няма да имаме какво да ядем - не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма ...

Свикнах с атаките от страна на Румен Овчаров по отношение на седми блок на АЕЦ „Козлодуй”. В крайна сметка България трябва да реши ще развива ядрената си енергетика или не, заяви бившият министър.

Договорът е в интернет и всичко е прозрачно, продължи Стойнев, като забрави, че в него са скрити куп страници и клаузи, които не дават ясна представа за пълната картина.

БСП иска и АЕЦ „Белене”, но просто не ни остана време. Искаме удължаване и на живота и на пети и шести блок на Козлодуй. Всички прогнози показват, че в следващите 40 години на Балканите ще има недостиг на енергия, посочи Стойнев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ядрената енергетика може да даде работа на много хора, да има образование заради проектите. Трябва да решим искаме ли да сме страна на моловете и сервитьорките и младите хора да напускат страната или ще се развиваме.

Споразумението с Westinghouse беше публикувано, но с куп скрити страници

В съотвествие с призивите за оповестяване на акционерното споразумение между АЕЦ „Козлодуй” и Westinghouse, то вече е качен...

По въпроса с назначенията на служебното правителство Стойнев възропта от масовата смяна на областни управители. Той даде за пример назначението на заместник-министъра на регионалното развитие Радослав Русев, който е бил шеф на ВиК-Добрич и е свидетел по водено разследване за състоянието на дружеството. Русев не е обвинен в нищо, но според Стойнев не било морално той да заема сега такъв държавен пост. И посочи сегашният кабинет като „Б отбора на ГЕРБ” заради това, че ще има ревизия на обществените поръчки, направени по времето на правителството на Пламен Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика