ТЕЦ-овете, работещи с Мини "Марица Изток", имат запаси за около 10 дни

13855
ТЕЦ-овете, работещи с Мини "Марица Изток", имат запаси за около 10 дни

Топлоелектрическите централи, работещи с въглища от Мини "Марица Изток", имат запаси от въглища за около 10 дни, стана ясно от данните на Електроенергийния системен оператор, представени пред парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм.

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев заяви, че искането на миньорите, по което не е постигнато споразумение и се е стигнало до стачката, е настояването за плащане по 1000 лв. чисто на всеки от 7 100 човека, работещи в мините. Това означава 7 млн. 100 хил. лв. или над 8 млн. лв. брутно възнаграждение за служителите при очаквана печалба на дружеството за 2011 г. от 19 млн. лв., съобщи Добрев.

Трайков разпореди: Без съдебен иск за стачката на миньорите

Съдебният иск за законността на стачката в "Мини Марица-изток" ще бъде оттеглен. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Т...

Той отбеляза, че заплатите на работещите в Мини "Марица Изток" са най-високи в сравнение с работещите в ТЕЦ "Марица Изток" 2, НЕК и ЕСО, а към тях се добавят и допълнителни бонуси, предвидени в Колективния трудов договор.

Засега страната ни все още изнася електроенергия, но ако стачката продължи, износът ще бъде спрян, за да се осигури вътрешното потребление. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика