Влез в дигиталното бъдеще с Пощенска банка

3166
Влез в дигиталното бъдеще с Пощенска банка
Снимка: iStock

Вероятно оптимистите биха определили времето, в което живеем като интересно, като време на нови възможности, което ще ни позволи да подредим света си наново. Едва ли някой може да прогнозира как точно ще се отрази промяната в дългосрочен план. Но това, което със сигурност знаем още сега е, че технологиите се превърнаха в спасителен мост между минало и бъдеще. Те ни позволиха да поддържаме ежедневния си ритъм и да правим планове - нещо от което всички имаме нужда, за да продължим напред.

Благодарение на технологиите сега можем да се снабдим с най-необходимото, пазарувайки онлайн, да се свържем с близки и приятели – по телефона, с чат приложения и социални мрежи, да работим от вкъщи, когато се налага, да получим приходи или да платим месечните си разходи с помощта на различни дигитални услуги.

Възможността да управляваш свободно личните си финанси, без да напускаш дома си, е едно от предимствата, които Пощенска банка осигурява на своите клиенти чрез дигиталните си канали на банкиране, и по този начин им позволява да се адаптират бързо и лесно към новия социален ритъм.

В момент, в който въпросите са повече от отговорите, Пощенска банка предлага серия от решения на своите клиенти - разнообразни кредитни продукти и дигитални услуги, които могат да улеснят живота им и да посрещнат финансовите им нужди без допълнително усилие от тяхна страна.

Онлайн финансиране

Като отчита динамичната ситуация, Пощенска банка реагира на промяната с грижа към финансовото спокойствие на своите клиенти, предоставяйки им различни възможности, една от които е да кандидатстват онлайн за потребителски кредит. Стойността на кредита може да варира от 500 до 70 000 лв., а срокът за изплащането му – от 6 месеца до 10 години.

С цел максимално улеснение на клиента процесът е изцяло дистанционен, без да е необходимо да се посещава офис на банката. Всичко, от което се нуждае кредитоискателят, е неговото смарт устройство или персонален компютър с достъп до интернет.

Ако искането за потребителски кредит от настоящ клиент за сума до 40 000 лв. бъде одобрено, той може да бъде усвоен изцяло онлайн. Документите се подписват дистанционно чрез облачен Квалифициран електронен подпис (КЕП). Подробна информация и насоки можете да прочетете тук.

Така дори да нямате възможност да посетите банков клон, отново можете да получите необходимите средства и да си осигурите финансовото спокойствие, от което се нуждаете.

Плащаме всичко по интернет

Най-лесният и бърз начин да оперирате с вашите средства е като използвате интернет банкирането на Пощенска банка е-Postbank. Това е безспорно най-удобното решение, когато става въпрос да извършвате всякакви разплащания – от битови сметки до банкови преводи. Онлайн банкирането е и много по-евтино от всяка операция в банков клон, така че спестявате освен вашето време, но и до 100% от таксите за превод.

Можете да проверявате наличността по сметките си по всяко време и то напълно безплатно. Освен това получавате различна информация за използваните от вас банкови продукти в реално време. Интернет банкирането на Пощенска банка дава възможност и да контролирате достъпа до сметките си, както и нивото на сигурност, така че средствата ви да бъдат максимално защитени.

Банков клон във всеки смартфон

Всички удобства от онлайн банкирането ще откриете, събрани в приложението за мобилно банкиране на Пощенска банка – m-Postbank. Удобно и интуитивно, то може да се използва навсякъде и по всяко време. С него можете да плащате битовите си сметки, данъци и всякакви други задължения, да превеждате пари към свои и други банкови сметки, да плащате вноски по кредити или кредитни карти и др. Правите всичко това, използвайки единствено вашия смартфон.

Налична е и демо версия на m-Postbank с информация за възможностите на приложението и полезни съвети за работа с него.

Модерният дизайн, удобната навигация в менютата и полезните функционалности на мобилното приложение на Пощенска банка го превръщат в незаменим помощник. Оценката на потребителите също е категорична – цифрите показват, че за миналата година е регистрирано близо 100% повишение на активните потребители, както и в общата сума на направените трансакции чрез приложението.

Дигитален асистент

Друг безценен помощник е мобилното приложение с интегриран чатбот EVA Postbank – уникален за пазара продукт, към който интересът расте непрекъснато. ЕVA отговаря на клиентски въпроси, осигурява актуална и полезна информация за продукти и услуги, дава възможност за удобно онлайн кандидатстване и има допълнителна функция за "Live chat" с експерт от банката за индивидуална консултация.

Виртуалният асистент винаги е на разположение – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и може да замени посещението в банков клон. Той осигурява незабавен и постоянен контакт с банката, а обемът на предлаганите чрез приложението услуги нараства непрекъснато. Апликацията не изисква регистрация и може да се ползва свободно от всеки, като е нужно само да бъде свалена на смартфон от Google Play или App Store.

Единственият в България банков чатбот във Facebook Messenger, EVA, също е много полезен и предпочитан асистент. Статистиката доказа, че чатботът е един от най-успешните и предпочитани продукти от клиентите на Пощенска банка – за година той е използван от 80 000 уникални потребители. Общо 1 млн. евро е стойността на заявките за потребителски кредит, обработени от EVA.

Почти половината от потребителите на EVA се завръщат за допълнителна консултация, което показва, че контактите с нея са полезни и приятни. Достъпът до банковия чатбот е много лесен – чрез Facebook Messenger, наличен на повечето мобилни устройства. EVA има собствена Facebook страница. Потребителите могат да се свържат с него и през официалната Facebook страница на Пощенска банка.

Дигитализацията на банковите услуги е част от дългосрочната програма за развитие на Пощенска банка. Иновативните решения са стратегическа цел, която банката преследва с постоянство и конкретни действия. Това закономерно я поставя сред лидерите на пазара – данните за изминалата 2019 г. сочат ръст от 47% на годишна база на потребителите, които извършват парични трансакции онлайн през дигиталните канали на банката.

Пощенска банка ще продължава да търси и предлага най-добрите решения на своите клиенти. Особено в динамични времена като днешните, правилните решения се намират по-лесно със стабилен и предвидим партньор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Основателят на Telegram: Натискът на Кремъл ме принуди да напусна Русия

На комисия: Отложиха либерализацията на електроенергийния пазар за домакинствата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика