Westinghouse разширява дейността си в България

32581
Westinghouse разширява дейността си в България
Снимка: БГНЕС

Предизвикалата противоречиви мнения у нас американска компания Westinghouse Electric разширява офиса си в София в отговор на новите бизнес възможности и проекти в областта на ядрената енергетика в България, предаде БГНЕС.

В новия офис ще бъде базиран и Европейският център за компетенции за проектиране на системи за управление в ядрената енергетика, съобщават от компанията. Центърът ще работи и осигурява инженерна подкрепа при реализацията на ключови проекти в Европа за модернизация на системи за управление (I&C Systems) и при реализацията на проекти за изграждане на нови ядрени мощности. Разширяването на присъствието на компанията в България е подготовка за бъдещото развитие на проекта за изграждане на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй с реактор AP1000®.

Westinghouse ще строи три атомни реактора във Великобритания

Сдобилата се със сериозна известност и у нас американска компания Уестингхаус (Westinghouse Electric Company) обяви днес, че компаният...

"Центърът за компетенции в София е важна част от нашата стратегия за осигуряване на бързо и ефективно помощ и съдействие за клиентите и партньорите ни в Европа", каза Хавиер Гонзалес, вицепрезидент и управляващ директор на Westinghouse за Южна Европа. "Разширяването на офиса ни в София подчертава нашата основна философия за създаване и развитие на талантливи кадри на пазарите, където работим, които да развиват нашите съвременни системи за управление. Това позволява на нашите клиенти да се възползват от най-новите технологии при модернизацията на техните информационни и управляващи системи."

Westinghouse бе избрана да гради 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” в края на миналата година. Това решение обаче предивика множество критики заради бързината, с която бе взето и липсата на дискусия и обсъждане на други кандидати. Припомнете си основните моменти около темата АЕЦ „Козлодуй” през изминалата година тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика