За собственика на "Булгартабак" Лукарски прехвърли топката на Агенцията по приватизация

2059
За собственика на "Булгартабак" Лукарски прехвърли топката на Агенцията по приватизация
Снимка: БГНЕС

Собственикът се знае, но не се знае собственикът на собственика. Така министърът на икономиката Божидар Лукарски коментира пред БНТ ситуацията около собствеността на „Булгартабак“. Само преди седмица той заяви, че тази тема не била негова работа, а на журналиститие, като именно те трябвало да разкрият кой е собственикът на тютюневия холдинг.

"Топката е в Агенцията по приватизация", каза днес, 5 април, Лукарски с уточнение, че в приватизационния договор е заложена клауза за спиране на производството за 12 месеца при необходимост.

Тютюневите синдикати искат оставката на Лукарски

Браншовите синдикални структури на Независим синдикат на тютюноработниците /НСТ/ към КНСБ и Национален синдикат тютюнева промишленост...

Вчера тютюневите синдикати към КНСБ поискаха оставката на министъра заради случващото се в холдинга и загубата на работни места.

Днес Лукарски каза, че не е приятно хора да остават без работа и да се губят пазари. За продаване на компанията и дума не може да става според него, но може да се намеси Комисията за финансов надзор. „Несериозно е да се твърди, че спирането на износа от софийската фабрика е заради публикации“, смята министърът.

Относно международното журналистическо разследване Panama Papers ("Панамски документи"), Лукарски каза, че има и български фирми. "При това не само от София, Пловдив и Варна, а от Бургас и други градове, което ме учудва", каза той.

"Офшорна зона" вече се превръща в мръсна дума", коментира икономическият министър. Той подчерта обаче, че е незаконно укриването на данъци, а не самото съществуване на офшорните зони.

Работниците от "Булгартабак": Защо собственикът е тайна? Обезщетенията от 35 000 лв. са лъжа!

Тютюневи работници протестират в пространството между Народното събрание и Българската академия на науките срещу ликвидацията на "София...

Като лидер на СДС Лукарски отбеляза, че е некоректно да се споменава името на президента Петър Стоянов в контекста на предстоящите избори за държавен глава. "Не е разговаряно с него, нито е обсъждана друга кандидатура в Реформаторския блок", каза той. Сигурно по думите му е, че нито един от председателите на партии в блока не би следвало да бъде кандидат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика