Захариева: Не съм чувала за ново поскъпване на тока от 1 януари

15134
Захариева: Не съм чувала за ново поскъпване на тока от 1 януари
Снимка: БГНЕС

За ново увеличение на цената на тока от 1 януари аз лично не съм чувала, четох в медиите няколко пъти. Нито регулаторът е казвал такова нещо, нито има внесени искания, доколкото знам. Така че мисля, че това са спекулации. Това каза пред журналисти вицепремиерът по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Тя взе участие в годишната конференция "Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2014" днес.

Заседанието на Енергийния борд е било отложено, защото е бил поет ангажимент към всички участници да имат достатъчно време за запознаване с материалите, информира "Фокус".

Създават различни тарифи на тока според потреблението?

Амбициозни са задачите на енергийният борд, който кабинетът създаде. Това призна вицепремиерът и министър на регионалното развитие и ин...

„Факт е, че в Министерство на икономиката и енергетиката все още не бяха готови със закона. Те ще бъдат готови днес. Според мен, нямаше как да представим закона днес и да очакваме бордът да го обсъди”, заяви вицепремиерът. Тя обясни, че утре най-късно законът трябва да бъде изпратен за запознаване и да бъде оповестен на сайта на Министерския съвет.

Най-важното за инвестиционния климат е стабилност, каза вицепремиерът, информира БГНЕС.Факт е, че продължаващата около 2 години икономическа криза, подплатена със сериозна политическа такава, наистина не е благоприятна среда за сериозни инвестиции. По думите й над 30% е бил спадът на преките инвестиции само за първото шестмесечие.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика