Земеделските партии: Земята трябва да се обработва от фермерите

3496
Земеделските партии: Земята трябва да се обработва от фермерите

Големите земеделски партии в страната излязоха в подкрепа на търга. Те са единодушни, че земята трябва да бъде обработвана от частни фермери. Едни от най-големите земеделски партии - „Земеделския народен съюз”, Българска индустриално-аграрна партия и БЗНС „Н. Петков” вчера обявиха подкрепата си към процедурата за раздържавяването на земи чрез компенсаторни инструменти, предаде КРОСС.

В изявления до медиите те коментират, че пускането на всички необработваеми земи от Държавния поземлен фонд ще окаже положителен ефект върху цялото земеделие и селско стопанство.

Източна Европа: Земя на безценица

В Австрия един хектар земеделска земя струва между 15 000 и 80 000 евро. В страните от Източна Европа пък хиляди хектари плодородни з...

По повод информацията, че става дума за огромни площи, запознати уточниха, че това въобще не е така. В подкрепа на това бе заявено, че световната практика е категорична, че подобна политика е правилна и стратегически добре ориентирана, защото в крайна сметка води до увеличаване на земеделското производство.

По повод негативизма, породен от политизирани организации и опозиционни партии, Румен Йончев, от политическа партия „Земеделския народен съюз” и бивш зам. изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” заяви, че начинанието на Министерството на земеделието трябва да се адмирира, защото за първи път правителство се сеща, че „държавната земя, която залежава и стои необработваема е ресурс, който може да бъде използван”.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com