Авторитетът на учителя и ролята му в работата с учениците ще е темата на предстоящото издание на Е-академия

1289
Авторитетът на учителя и ролята му в работата с учениците ще е темата на предстоящото издание на Е-академия
Снимка: Клет България

Какви са видовете авторитет, защо е важен и как да го постигне учителят в своята всекидневна работа - тази тема ще разгледа клиничният психолог Михаил Михайлов в предстоящото издание на Е-академия. Онлайн срещата, организирана от издателство „Клет България“, ще се проведе на 27 февруари от 17:30 ч. Участието е напълно безплатно и всеки желаещ може да се регистрира тук.

Авторитетът е феномен, който е дълбоко вкоренен в обществото и който оказва голямо въздействие върху възгледите и поведението на хората. Над 1200 учители от цялата страна вече са се регистрирали за участие и ще се запознаят с полезни техники и практики по темата. По време на срещата те ще получат и отговори на ключови въпроси за това от какъв тип авторитет имат нужда учениците и как да се изгради той по устойчив начин.

„Авторитетът е свързан с добре познатия в психотерапията процес, наречен „трансфер“ (пренос). Можем дори да кажем, че без трансфер няма авторитет или че авторитетът е едно от лицата на трансфера“, коментира клиничният психолог Михаил Михайлов.

В онлайн срещата той ще запознае българските учители с понятието трансфер, произхода му, неговата роля в отношенията, видовете трансфер, ежедневните му проявления и връзката му с авторитета. Участниците в Е-академия ще се запознаят и с видовете авторитет и неговото изграждане. Ще получат и отговори на конкретни въпроси, които касаят всекидневните им предизвикателства в училище.

Михаил Михайлов е клиничен психолог, психотерапевт и педагог, специализирал психоанализа, психоаналитична психодрама и психоонкология. Във фокуса на неговата работа са детско-юношеското консултиране, травмата и проблемите на модерното време – депресия, тревожност и несполучливи връзки. В професионалния си път е работил с лица със зависимо поведение, деца лишени от родителски грижи, бежанци и други.

Инициативата Е-академия подкрепя учителите в ежедневните трудности, през които преминават в работата си, чрез серия от онлайн срещи с утвърдени професионалисти. Срещите предизвикват силен интерес и изключително позитивна обратна връзка от участниците, като за последното издание регистираните бяха близо хиляда души. В следващата среща, част от инициативата на издателство Клет България, гост ще е обичаната актриса Йоана Буковска-Давидова, която ще разговаря с аудиторията за това до каква степен учениците успяват да направят връзката между изучавания материал и реалността, както и за концентрацията и новите подходи, с които учителите да ангажират вниманието им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com