X
 
 

Банов се отказа да иска оставката на директора на музикалното училище

2253 0
Банов се отказа да иска оставката на директора на музикалното училище
Снимка: Actualno.com/ Румен Скрински
Директорът на Националното музикално училище Столина Добрева няма да подаде оставка от директорския пост. Това заяви тя след среща с министъра на културата Боил Банов, съобщи БГНЕС..

По време на срещата Банов не е искал нейната оставка, а разговорът е минал конструктивно, сподели Добрева след срещата. До ситуацията се стигна, след като оперната прима Дарина Такова написа в интернет, че е поискала да кандидатства за преподавател в училището, но по регламента на конкурса трябва да изпее няколко произведения, въпреки световното признание на таланта ѝ.

Боил Банов поиска оставката на директор, отказал да назначи учител без конкурс

Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на Националното музикално училище в София - Столина Добрева. Повод за ...

Столина Добрева обясни, че ще бъде потърсен вариант Дарина Такова да бъде част от преподавателския екип на училището.

Тази сутрин пред Министерството на културата се събраха деца и родители, за да подкрепят своята директорка. Те изразиха уважението си към оперната прима Дарина Такова, но в същото време поясниха, че не е редно директорът на музикалното училище да подава оставка, защото е спазила правилата. Те бяха поканени на среща от министъра.

Вижте какво точно написа в профила си във Facebook оперната певица Дарина Такова в СТАТИЯТА ТУК

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално