Безспорните ползи при работа с виртуална бяла дъска

9475
Безспорните ползи при работа с виртуална бяла дъска
Снимка: Klett

Всички знаем, че новите поколения напълно се различават от предишните. Ако преди хората са израствали с книги и игри на площадката, то днес подрастващите през повечето време са потопени в света на дигиталните технологии. Още от ранна детска възраст те придобиват завидни умения за боравене със съвременните джаджи, често дори по-добри от тези на родителите им.

Точно това пренасищане с разнообразна информация, която подобни устройства им предоставят, води до трудност за задържане на вниманието им за дълго. Въвеждането на нови интерактивни методи за училищно и предучилищно обучение е начин, по който бихме могли да ангажираме вниманието на младежите.

Днес ви представяме безспорните ползи при работата с виртуална бяла дъска, която със сигурност ще разнообрази и ще направи учебния материал по-вълнуващ и интересен.

📌 Едно от удобствата ѝ е, че независимо дали става въпрос за обучение в традиционна, или виртуална класна стая, тя разширява възможностите за визуализиране на уроците по атрактивен начин. Може да ви спести доста време, защото подготвените материали могат да бъдат използвани многократно, а също така подпомага планирането на урока и дава повече възможности за интеракция и дискусии.

📌 Виртуалната бяла дъска разполага с множество инструменти, като най-базисните са молив, гума и маркер, които ще са ви необходими през цялото време. Продължаваме с инструмента “Фонове”, който е изключително подходящ за нуждите на всички преподаватели. Той включва опции за фон на квадратчета, на редове, както и изчистен фон. Всички те са налични с бяла и черна основа.

📌 В платформата има разнообразни чертожни и много други инструменти. Те са динамични и лесно могат да бъдат преместени или копирани на друга страница. Супер предимство на виртуалната бяла дъска е, че в нея може да добавите звукови файлове, филми, анимации и много други според вашите нужди. Удобство е и наличието на готови шаблони за задачи, тестове и други форми на изпитване, които само трябва да попълните според конкретната ви цел.

📌 Възможностите на платформата не приключват до тук. Може да включите уикипедия и уикиречник за бърза проверка на дадена информация, както и гугъл карти, с които бързо да пренесете аудиторията на другия край на света.

📌 Бутонът “Покажи десктоп” естествено ви пренася на вашия десктоп, но изненадващото е, че ще откриете панела с базисните инструменти и на него. Това ви позволява да използвате всички функции върху всички файлове, които отворите.

📌 Инструментите на интерактивната бяла дъска могат да бъдат използвани и докато сте в браузъра. По този начин, ако водите часа си по урок от платформата IZZI и имате нужда да подчертаете, напишете или пък изрежете нещо конкретно, може да го направите бързо и лесно.

* Материалът е базиран на уебинар “Работа с виртуална бяла дъска и електронни мисловни карти” с лектор Елена Томова.

Уебинарът е организиран от издателство Клет България в рамките на инициативата “Подкрепа на учителя при работа от вкъщи”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com