X
 
 

Четири училища в Асеновградско с нови директори

6742 2
photo of Четири училища в Асеновградско с нови директори
Снимка: Actualno.com
С нови директори са няколко училища на територията на община Асеновград. Рокадите в учебните заведения бяха извършени във връзка с излизането в пенсия на двама от училищните ръководители. Още през месец юли, след проведен конкурс, за директор на ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград бе назначена Галина Милева. Досега тя изпълняваше същата длъжност в ОУ „Отец Паисий“, село Тополово. Нейното място на ръководител в тополовското училище зае Атанаска Илкова, която бе назначена също след проведен конкурс.

Преди да стане директор, тя бе учител на ученическа група, осъществяващ ЦОУД (целодневна организация на учебния ден) - 5-ти клас. До 31.07.18 г. директор на ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград бе Цветанка Попова. Тя е подала заявление за прекратяване на трудовото й правоотношение, поради придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. От вчера, 01.08.18 г., за директор в посоченото училище е назначена Атанаска Николова-Темелкова. Тя е временно изпълняващ длъжността, до провеждане на конкурс и избиране на училищен ръководител на постоянен трудов договор. Досега Темелкова бе директор на ОУ "Професор доктор Асен Златаров" в село Боянци.

С улично осветление за 7 000 лв. се сдоби квартал на с. Боянци

7 000 лева инвестира Община Асеновград в изграждане на ново улично осветление в село Боянци. Такова в квартал „Животновъдни ферми...

На нейното място в учебното заведение също на временна длъжност до провеждане на конкурс е назначена Весела Симеонова. Тя беше директор на бившия асеновградски Дом за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“. Институцията бе закрита, във връзка с деинституционализацията на уязвими групи от хора. По-късно Весела Симеонова пое ръководството на Центъра за специална образователна подкрепа в Асеновград, който от 01.07.18 г. също бе закрит от държавата, поради липса на достатъчно потребители. Към настоящия момент на територията на асеновградска община няма вакантни места за училищни директори, уточниха пред Actualno.com от РУО-Пловдив.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    От всички четири училища точно на ромското ли намерихте да сложите снимката? Защо ли? - се пита човек.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Много важно. А защо не пишете кой чие протеже е? Как асеновградски депутати оказват натиск върху РУО за назначения?
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
ГЕРБ и ВМРО с колективна атака срещу БСП...

Яростни критики срещу БСП отправиха депутати от ГЕРБ и ВМРО по време на обсъждането по ратифицирането на Протокола за присъединяване на...

Последно в Актуално