ЕК с доклад за качеството на образованието в България

5352
ЕК с доклад за качеството на образованието в България

Следващата седмица в Националния дворец на културата ще се проведе мащабно със своите цели събитие, а именно дискусия, свързана с мястото на българското образование на фона на динамично развиващия се образователен сектор в Европа. На форума ще участват ректори на български университети, директори на училища, началници на РИО инспекторати от цялата страна, представители на местната власт, министерства и много други.

За първи път у нас различни структури в сферата на образованието ще се съберат на едно място и ще дискутират напредъка на България. На събитието ще участват представители на Европейската комисия, отговарящи за сферата на образованието на територията на ЕС, които ще представят резултатите от мониторинговия доклад на европейско ниво и в частност постигнатите резултати на страната ни в сектора.

"Образование без граници" през март!

От 11-ти до 13-ти март 2016 г. в Националния дворец на културата ще се проведе новото издание на международно изложение „Образова...

Форумът е част от Международно изложение „Образование без граници“ и започва на 11 март от 14,00 ч. в Националния дворец на културата. Организаторите споделиха, че темата е изключително интересна предвид изразеното присъствие от страна на водещи световни учебни заведения на изложението и особено силното българско участие тази година.

Българската публика по този начин ще има възможност да си отговори на фундаментално важни въпроси от рода на това: „Кога родното образование ще достигне по качество европейското?“, „Кога за децата ни ще престане да има същностна разлика, дали се обучават у нас или в чужбина?“ Защото, когато образованието в България правилно се фокусира към нуждите, то и тогава младежката безработица ще намалее и животът у нас ще има шанс значително да се подобри. Същото следва да се превърне в основен приоритет на българската политика като качествени характеристики и посока на развитие. В тази връзка от особено важно значение е цялостното му модернизиране, за да може образованието у нас да започне пълноценно да отговаря на един общоевропейски образец на конкретните нужди на съвременния пазар на труда и бизнеса.

Защото не е проблем, че децата ни искат да получат качествено образование в чужбина, а че не искат да се връщат след това у нас. Темите са изключително важни и имат разнопосочни въпроси, отговорите на които ще потърсим в Националния дворец на културата на 11 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com