X
 
 

Експерт иска диетолози в училищата

Задължително трябва да има диетолози в училищата и да има поне 1 час в месеца, в който децата да се запознават с това, какво ядат и защо. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” диетологът Огнян Симеонов. Той коментира, че дори това да се случи може и да няма толкова голяма промяна.

"Единственият начин да се промени това децата да ядат вредни храни е училищните лавки след търг да се вземат от хора, които разбират и нещата, които се продават там да нямат надценки", посочи той.

Всъщност любовта минава през....

Учени са доказали, че романтичната нагласа на жената се засилва след храна. Авторите на изследването предлагат на мъжете да използват т...

Според него друго нещо, което трябва да се направи е в лавките да спрат да се дават целофанови неща на децата, както и енергийни напитки.

"Трябва детето срещу 0,20-0,30 лева да може да си вземе един фреш или една ябълка, трябва срещу 0,30-0,40 лв. да си вземе един плод като банан4, заяви Симеонов. По думите му, не трябва водата да струва 1 лев в училищната лавка, а на едро 0,20 лева.

"Най-лесният начин това да стане е чрез училищна такса. Ако 500 деца и дават по 2-3 лева съвсем спокойно може да се покрият всички разноски за наема на лавката, за персонал и да се продават без надценка храните", коментира той. По думите му, така родителите срещу 2-3 лева на месец ще могат да хранят детето здравословно.

"Министерството на здравеопазването, когато не обръща внимание, нека поне хората да се хванат в ръце и да направят промяната те самите", каза Огнян Стефанов.

Най-доброто бирено мезе (РЕЦЕПТА)

Необходими продукти: 1 щипка сол 1 бр.яйца 100 гр.сирене краве 200 гр.кашкавал 250 гр.краве масло 500 гр.брашно тип 500 500 гр.к...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...