Кампания сред децата за опазването на пчелите стартира просветно сдружение у нас

3386
Кампания сред децата за опазването на пчелите стартира просветно сдружение у нас
Снимка: Actualno.com

Започва социална и образователна кампания "Спаси Земята - бъди промяната", насочена към деца от различни възрастови групи в страната.

Инициативата е подета от Образователна група "Светлина", която обхваща детски ясли и градини, основно училище и гимназия "СофтУни Светлина", и е подкрепена от Сдружение "Задруга балкански пчелини" и Kaufland България. Целта, която си поставят участниците в нея, е чрез въвеждането на серия образователни активности да се повиши информираността на децата от най-ранна възраст за приноса на пчелите за оцеляването на човечеството и запазване на планетата Земя.

По атрактивен и достъпен начин децата ще бъдат запознати с ролята на пчелите в околната среда, със значимостта на професията пчелар и ползите от консумацията на мед и натурални пчелни продукти. Кампанията включва срещи с пчелари и еколози, тематични образователни игри и активности, съобразени с различните възрастови групи, онлайн конкурс за детска рисунка, създаване на годишен календар с благотворителна цел и други.

Ако ги нямаше пчелите: няколко удивителни факта

1. Ако ги нямаше пчелите, рафтовете в магазините щяха да останат полупразни: около 60% от продуктите, които хората купуват ежедневно, з...

Инициаторите ще инвестират в изграждането на пчелин, който ще бъде посещаван и наблюдаван от децата, за да се запознаят те отблизо с процеса по производството на меда и пчелните продукти.

Като част от кампанията се предвижда да бъде проведен и благотворителен коледен базар “Медена Коледа с кауза”, по време на който ще бъдат предлагани приготвени саморъчно от децата сладки с пчелни продукти и годишен календар с детски рисунки.

Събраните средства ще бъдат дарени за програмата на WWF България за опазване и възстановяване на горите, включително с медоносни видове. Организаторите ще участват и в акция по засаждане на медоносни дървета в партньорство с gorata.bg.

„Пчелите са едни от най-важните обитатели на Земята – те осигуряват 30% от храната на нашата трапеза", припомнят от Образователна група "Светлина". "Поддържането на биоразнообразието и живота в природата се дължи именно на техния всекидневен неуморен труд. Вярваме, че кампанията “Спаси Земята - бъди промяната” може да постави началото на промяна, с която да бъдат взети навреме необходимите превантивни мерки за опазване на живота на планетата чрез грижата за пчелите." 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Държавата спонсорира обучението на стотици студенти в топ университети в чужбина

Призив към Терзиев: 2 май да е неучебен ден

Български ученици с два сребърни медали от Европейската олимпиада по експериментални науки

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

България привлича водещи учени със заплати до 8000 лв.

Заради изборите: Местят матурата за 10 клас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование