КТ "Подкрепа" иска оставка на ръководния екип на МОН, ако Ботев не бъде върнат в програмите

24583
КТ "Подкрепа" иска оставка на ръководния екип на МОН, ако Ботев не бъде върнат в програмите

Ако Министерството на образованието и науката не върне Ботев в учебната програма, Синдикат „Образование“ към КТ "Подкрепа" ще поиска незабавна оставка на целия ръководен екип, съобщиха от синдиката.

„Подкрепа“ предлага незабавна отмяна на визираните промени, които ще превърнат българското училище в политически заложник, а българските ученици в политически роби. Всички бъдещи промени трябва да бъдат съгласувани със социалните партньори в образованието. Синдикат „Образование“ категорично настоява за оставки и дисциплинарна отговорност на виновните длъжностни лица за скандалните промени.

МОН лъже? ГЕРБ не били приемали учебните програми за отпадането на Ботев

По време на управлението на ГЕРБ са приети учебните програми от 1 до 7 клас без български език и литература и история. Това Милена Дамя...

За втори пореден път се поражда подобен дебат за ролята на Ботев в българската литература, българската история и българското училище. Преди години си припомняме аналогичния скандал, в който комисията по дискриминация, под крилото на политическа партия ДПС, препоръча Ботев и Левски да отпаднат от учебната програма, защото тези двама велики българи носят сантимента на героичната борба на българския народ срещу турското робство през 19 век. Тогава сегашният зам.- министър на МОН Мукадес Налбант беше автор на препоръките, като експерт нает от комисията, се казва в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com