Навиват образователни шефове да напуснат с обезщетения от 6 заплати

92388
Навиват образователни шефове да напуснат с обезщетения от 6 заплати
Снимка: БГНЕС

На всички 28 директори на Регионалните инспекторати по образование в страната е предложено да напуснат сами  в замяна на  обезщетение от 6 работни заплати. Това съобщи народният представител от ГЕРБ -Бургас Димитър Бойчев.  Той е разбрал за необичайната практика от новините, където служител на Министерството на образованието сам разказва за обезщетенията.

По негови думи подобно предложение от сегашните управляващи е отправяно и към директора на Регионалния инспекторат по образование в Бургас Виолета Илиева. Илиева е в болнични от четири месеца и това затруднява сегашната власт да направи рокада на поста.  Атанас Зафиров, който е народен представител от БСП Бургас дори се закани, че ако тя сама не спре да си вади болнични листи ще подаде събраните сигнали срещу нея в Комисията за борба с корупция и конфликт на интереси.

Според Бойчев, който е и областен председател на ГЕРБ-Бургас, практиката с обезщетенията не само не е нормална, но е и разхищение на държавни пари.

„Не съм съгласен да се харчат така пари от бюджета.  Ако някой от РИО или друга държавна институция не си върши работата може да се направи проверка и да се прецени дали служителят си върши работата или не и, ако не я върши  човекът да бъде сменен. Тази практика да се предлагат по 6 заплати на всички регионални директори за мен не е нормална. Представете си за какъв ресурс става въпрос", каза още Бойчев, цитиран от burgasinfo.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com