Образователна кампания на TEDI учи децата как да пресичат правилно (ВИДЕО)

11305
Образователна кампания на TEDI учи децата как да пресичат правилно (ВИДЕО)
Снимка: ПР

Важно е децата да знаят основните правила за движение по пътищата, за да сме спокойни за тяхната безопасност. Доказано е, че един от най-лесните и ефективни начини да научим малчуганите е чрез нагледен пример. Точно това е основната цел на образователната кампания "Пресичам безопасно с TEDI". Началото на третото издание на инициативата беше дадено на 3 ноември 2022 г. с открит урок по безопасност на движението по пътищата в 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов", София.

Представители на Главна дирекция "Национална полиция" с помощта на мечето TEDI запознаха първокласниците в столичното училище с основните правила, които те трябва да спазват за своята пътна безопасност. Както сами можете да видите, учениците изключително много се забавляваха, докато демонстрираха своите знания.

Кампанията се организира за трета поредна година от "Тимбарк България", съвместно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи. Поради Covid-19 ограниченията, предишните ѝ две издания се провеждаха изцяло онлайн с помощта на специално създаден онлайн мултимедиен урок, разработен съвместно с експерти от партньорите в инициативата.

"През предишните две издания на кампанията видео уроците бяха използвани активно от учениците от начален етап на училищното образование, за да могат да се научат на безопасност на движение по пътища на три вида участници – пешеходци, водачи и пътници. Така учениците усвояват важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки", сподели Мария Ботева, гл. инспектор Пътна полиция към главна дирекция "Национална полиция".

Иновативният урок е достъпен безплатно за всички училища в страната на presicham-s.tedi.bg, като включва и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания.

Вижте как занимателно са представени правилата за пресичане в долното видео:

Тазгодишното издание на кампанията "Пресичам безопасно с TEDI" за пръв път ще се проведе в хибриден формат, като представители на Главна дирекция "Национална полиция" ще направят практически обучения в училища в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

Разработеният онлайн урок дава възможност на всяко заинтересовано българско училище да го използва и да стане част от Кампанията. До момента своето изрично желание да се включат в инициативата са заявили 53 училища от 22 населени места, включително и от по-малки такива. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през обучението само тази година е близо 10 000.

"Кампанията "Пресичам безопасно с TEDI" е част от социалната корпоративна отговорност и политика на "Тимбарк България". За нас е важно, освен предоставянето на висококачествени сокове, нектари, напитки и плодови мусове на децата, да помагаме за тяхното образование и по-добра осъзнатост на и покрай пътното платно. Изключително позитивната обратна връзка, която получаваме от учителите и родители за предишните две издания на инициативата ни кара да се чувстваме горди и щастливи, че можем да продължим да осъществяваме кампании полезни за обществото.“, коментира Мария Добрева, Бранд мениджър в "Тимбарк България".

Научете повече за кампанията "Пресичам безопасно с TEDI" на presicham-s.tedi.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com