X
 
 

Още има свободни места даже в най-елитните гимназии в София

4299 1
Още има свободни места даже в най-елитните гимназии в София
1578 свободни места има в София за гимназисти. Това показаха данните след второто класиране, което значи, че ще има още - вероятно още две, пише в. "24 часа". План-приемът беше за 383 паралелки с 9958 ученици.

Статистиката показва, че свободни места има и в най-елитните софийски училища. Например в Немската гимназия незапълнени са 4 места, също по толкова има в Испанската гимназия и във Френската гимназия, както и в СМГ. В Първа английска гимназия свободни след второто класиране са останали 9 места, а в ТУЕС 1. Във Втора английска има 4 места. В Търговско-банковата гимназия има 10 места.

Излезе първото класиране за седмокласниците

Първото класиране за прием в гимназиите след седми клас е факт. Всеки ученик може да провери къде е приет на адрес priem.mon.bg. Засега...

Третото класиране ще излезе на 29 юли. Заявления се подават на 24 и 25 юли, обясни Кастрева.

Учениците, които досега не са приети на първо и второ класиране или изобщо не са кандидатствали, могат да си подадат заявление за участие в третото класиране онлайн. Тези, които до този момент са се записали на първо или второ класиране, но имат желание да участват за свободните места на трето, трябва да си изтеглят оригиналите от училището, в което са записани. С тях те могат да подадат заявление за третото класиране. След като изтеглят документите си, те не запазват местата си.

За трето класиране се обявяват само незаетите места, останали след втория етап на класиране. Вероятно след изтеглянето на документите ще има места и за четвъртото класиране, което вече е децентрализирано.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    какви елитни!!!явно сте се объркали. а да няма вече арменци евреи турци идр.които да влизат без изпити, а ние влизахме с 5.88 и 6 . а под 5.50 не приемаха Българи. Също и в университе!!! никой да не внася пари в банка дск. това не е бг. банка