Томислав Дончев: По "Студентски практики" няма злоупотреба с евросредства

31372
Томислав Дончев: По "Студентски практики" няма злоупотреба с евросредства
Снимка: БГНЕС

Не че случаят е нов, той фигурира като случай и за финансиращия орган, и за прокуратурата поне месец, преди да бъде обявен. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира скандала с програмата с европейско финансиране „Студентски практики”.

По тази програма европейски пари похарчени няма. Веднага, щом проектът е оценен като рисков, парите от Европа са спрени, каза Дончев и на практика призна, че държавният бюджет е ощетен.

Държавата не можела да провери всички стажове по "Студентски практики"

Скандалът с източването на програмата "Студентски практики" продължава да се развива. Пред Нова телевизия студенти споделят за злоупотр...

Дали ще има наказани по случая – това е задача пред прокуратурата и съда, поясни Дончев. Но за да има усещане за справедливост, трябва да има наказания за всеки хванат, добави той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Трябваше да изчакаме да свършат местните избори, за да пуснем програмата за саниране ли? Така Дончев контрира обвиненията, че програмата за саниране се прави, за да се представи в добра светлина ГЕРБ преди местния вот през есента.

По въпроса с „Авиоотряд 28” Дончев заяви, че не е редно да се говори за съкращение на разходи в лицето на втория пилот. Духът беше висок, каза вицепремиерът, който е поел функциите на Бойко Борисов по времето, когато правителственият „Фалкон” кръжеше в сряда вечерта над София заради повреда в колесника. Няма нужда да обсъждаме какви инструкции ми е дал г-н Борисов, подчерта Дончев. И добави – със сигурност най-голямата заслуга на правителството е, че оцеля през първите си 100 дни. Припомняме, че днес в Министерски съвет ще бъде представен отчет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com