Турция ще признава дипломите ни

14899
Турция ще признава дипломите ни

През следващите дни Турция ще започне признаването на дипломите от българските университети от страна на турските институции. Това заявява д-р Гьокхан Четинсая, председателят на Съвета за висше образование на Турция.

Той припомни, че по проблемът е воден разговор с българския президент Росен Плевнелиев при последното му посещение в страната и в близките дни въпросът ще бъде решен, предаде БЛИЦ.

Турция не ни признава дипломите

Турският Комитет за висшето образование, който по ирония на съдбата има абревиатура ЙОК, което на турски означава „не" е качил ...

От сайта на Съвета са махнати и препоръките към студентите да не идват да учат в България заради нелегитимността на дипломите в Турция.

През май Съветът за висше образование в Турция спря да признава дипломите, издавани от българските университети с обяснението, че много от тях са фалшификати и прекрати изпращането на турски студенти в България.

Прокуратурата беше сезирана от просветния министър Сергей Игнатов, а български ректори поискаха отзоваването на посланика на Турция Исмаил Арамаз, заради негово писмо, с което ги призовава да признаят наличието на структурни или трайно установени проблеми в сегашната система за висше образование у нас, "извършвани от добре организирани заинтересовани групи от хора".

Редактор: Десислава Ушатова

Спецслужбите подхванаха фалшивите дипломи

Министерството на образованието, българските университети и средни училища не печатат фалшиви дипломи. Това каза министърът на образо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com