X
 
 

Ученици наваксват пропуснати уроци във виртуална класна стая

Отсъстващите от училище ученици вече няма да пропускат учебни часове. В столичното 76 ОУ „Уилям Сароян“ учителите са измислили начин как реално това да се случи. Става въпрос за дистанционно обучение, което става възможно с помощта на образователна услуга, наречена Прознание – онлайн среща в реално време между ученици и учители в уникалната виртуална класна стая. Учениците, които са отсъствали от часовете заради болест или по семейни причини, ще могат да наваксат пропуснатите уроци от вкъщи. Необходими са им компютър, интернет и слушалки.

„Идеята се реализира по предложение на Цветелина Терзиева, учител по български език и литература в нашето училище. Засега се отнася само до класовете, в които тя преподава. Децата ще могат да си вземат допълнително пропуснатия час, като това ще е абсолютно безплатно за тях, тъй като достъпът до услугата ни е предоставен без заплащане в името на качественото образовине на децата, а г-жа Терзиева се отказа от хонорара си“, обясни Емилия Стефанова, директор на 76 ОУ „Уилям Сароян“.

Студенти от НБУ преподават "Учене чрез игра"

Департамент „Театър“ на Нов български университет разработи образователен проект „Учене чрез игра“. Идеята на и...

Учениците и тяхната учителка ще използват виртуална класна стая, предоставена от Прознание. „Тя не отстъпва по нищо на традиционната класна стая. Напротив, инструментите, които осигурява, се превръщат в реален помощник на учителя, за да направи урока интересен, забавен и полезен“, обясни Цветелина Терзиева.

Родителите пък могат да следят развитието на своето дете, тъй като разполагат с видео на взетите уроци.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...