Всички учебници - в интернет

25105
Всички учебници - в интернет

Всеки учебник на хартия ще има и свой електронен вариант, съобщи просветният зам.-министър Милена Дамянова. Он лайн помагалото няма да бъде PDF-вариант на книжното помагало, а съвсем отделен портал с различни игри, упражнения и интерактивни възможности, предаде Стандарт нюз.

Засега не предвиждаме да има само он лайн учебници, без харниен носител, защото някои от децата нямат компютри у дома, каза зам.-министърката.

Нови безумия в родните учебници

Грешки и безумия продължават да пълнят учебниците. Последният пример за това се появи в социалните мрежи и касае помагало за децата ...

Образователната комисия в парламента пък прие, че училищата вече ще могат да избират между неограничен брой варианти на учебници. Досега те бяха само 3. Оценяването им ще се извършва на два етапа. В първия специална комисия, в която има и психолози, ще оценяват всички предложения на издателствата. Онези от тях, които съберат 85 % подкрепа, ще достигат до втори етап, в който оценка ще им дават всички учители. Даскалите ще ги оценяват он лайн, за да се избегне вариантът директори или издатели да окажат натиск върху мнението им.

Депутатите приеха също, че математическите гимназии вече няма да могат да приемат ученици от пети клас. Ако искат да правят ранен прием, те ще трябва да се преобразуват в средни математически училища.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com