X
 
 

Заплатите и стипендиите в МУ ще бъдат платени въпреки запорираните сметки

Заплатите на преподавателите и служителите на Медицински университет - София, стипендиите на студентите и плащанията по договори с доставчици с настъпил падеж ще бъдат изплатени, съобщи Министерството на образованието.

В МОН са обработени и предоставени в БНБ платежните нареждания на университета, чиито сметки бяха запорирани.

Обвиниха бившия ректор на МУ-София за 300 хил. лв. щети

Софийска градска прокуратура обвини бившия ректор на Медицинския университет-София Ваньо Митев за сключване на 5 неизгодни сделки, от к...

"Като министър трябва да пазя публичните средства, които са на данъкоплатците. Става дума за държавен университет и за мен би било по-спокойно и по-лесно съдът да се произнесе по-бързо по висящото дело, което оспорва начина, по който се е провело общото събрание в Медицинския университет в София", каза министърът на образованието Меглена Кунева.

Когато съдът се произнесе и стане ясно кое е легитимното ръководството, сметките ще бъдат разблокирани.

По-рано тази седмица в университета бяха извършени рокади - много от хората, работили със законно избрания през април ректор проф. Вихра Миланова бяха освободени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...