1850 мигранти бяха евакуирани от самоделен палатков лагер в Париж

689
1850 мигранти бяха евакуирани от самоделен палатков лагер в Париж
Снимка: Gettyimages

Френските власти евакуираха 1850 мигранти от самоделен палатков лагер в парижки парк. Условията за живот в него са се влошили сериозно заради проливните дъждове.

Регионалните власти в Париж заявиха, че това е най-голямата такава операция в столицата, където през последните месеци изникнаха много подобни лагери.

Увеличават се мигрантите, опитващи се да преминат през България

Мигрантите, които решават да минат през България по пътя към Европа, са се увеличили през май месец с над 20 %. Това показва статистика...

Хората са откарани с автобуси до 60 различни приемни центъра в района, което е 23-тата подобна евакуация през последната година, информира AFP.

Според кмета Ан Идалго в лагера е имало 1300 души в неделя, но броят им се е увеличил заради информацията за пренастаняването.

Това е втори опит за премахване на самоделното струпване на палатки, пише БГНЕС.

„Никога не съм си мислел, че първите ми нощи в Париж ще прекарам на улицата. Беше наистина ужасно – хората бяха болни, тоалетните преливаха”, заяви 28-годишният Али, учител по английски от Сомалия, решил да мигрира в Европа.

Миналия месец Идалго поиска създаване на бежански лагер в Париж, с който да се осигурят адекватни условия за живот на мигрантите и да се намали напрежението около настаняването им.

Откриха телата на 104 мигранти край либийския град Зуара

Телата на най-малко 104 мигранти бяха открити на плаж в либийския град Зуара, предава AFP, позовавайки се на информация от либийския фл...

Вътрешният министър Бернар Казньов вече каза, че страната ще приема по 400 мигранти на месец от Гърция, като част от споразумението за реадмисия между страните от ЕС.

Споразумението от септември миналата година се отнасяше за 160 000 души, които да бъдат преместени на квотен принцип в различните европейски страни. По изпълнението му няма почти никакъв напредък поради несъгласието на някои държави да приемат задължително бежанци.

Такива са Унгария, Чехия, Словакия и други. Будапеща и Братислава дори обжалват квотното разпределение в Европейския съд, а в Унгария предстои и референдум по въпроса.

Франция трябва да приеме 30 000 бежанци по това споразумение, но до момента е приела само 500.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа