250 британски знаменитости подкрепиха оставането в ЕС

1263
250 британски знаменитости подкрепиха оставането в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Британските актьори Бенедикт Къмбърбач, Кийра Найтли, Джъд Лоу, Чиуетел Еджиофор и Хелена Бонам Картър са сред 250-те знаменитости от света на изкуството, подписали открито писмо, призоваващо сънародниците им да гласуват за оставане в Европейския съюз, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Публикуваното във вестниците "Гардиън" и "Дейли телеграф" писмо е подписано от някои от най-известните артисти, музиканти, писатели. Те предупреждават, че страната ще се превърне в аутсайдер, ако британците гласуват за излизане от ЕС на референдума на 23-и юни.

Саркози не иска вариант Турция в ЕС, а Великобритания - вън

Излизането на Великобритания от ЕС и влизането на Турция в него ще е най-лошият сценарии за европейското общество. Това заяви бившият п...

"Великобритания е не само по-силна в Европа, тя е с по-голямо въображение и креативност. Нашият глобален творчески успех ще бъде сериозно намален, ако излезем от ЕС", заявяват знаменитостите.

Писмото е подписано също от режисьора Дани Бойл, поетесата Каръл Ан Дъфи, писателите Хилари Мантел и Джон льо Каре, дизайнерката Вивиан Уестууд, както и от актьорите Бил Наи, Доминик Уест, Кристин Скот Томас, и певците Палома Фейт и групата "Хот Чип", предаде Дарик.

Допитване до британската Федерация на творческите организации и компании показа, че 96 процента от членовете й искат да останат в ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа