3,3 млн. подписа против ТПТИ прие председателят на ЕП Мартин Шулц

5865
3,3 млн. подписа против ТПТИ прие председателят на ЕП Мартин Шулц
Снимка: БГНЕС

Списъци с почти 3,3 милиона подписа срещу планираното  Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) бяха предадени днес в Берлин на председателя на Европейския парламент (ЕП) Мартин Шулц.

Списъците са събирани почти две години от представители на обществената организация Stop TTIP /TTIP (абревиатурата на споразумението за свободна търговска зона на английски език).

Кунева определи 24 ползи за бизнеса от ТТИП, но не каза какви са

От малките и средни фирми често се изисква да предоставят прекалено детайлна информация и да се ориентират на сложния пазар, а някои от...

Събраните подписи "отчетливо показва колко силна е съпротивата в цяла Европа срещу ТПТИ, отбеляза представителят на организацията Карл Бер.

Преди година бе отказано на представителите на гражданската инициатива да говорят пред ЕП, но фактът, че сега списъкът с подписите бе прието лично от Шулц бе окачествено от Stop TTIP като "важен сигнал", пише БГНЕС.

Според наблюдателите ТПТИ носи заплаха преди всичко за европейските селскостопански производители. Скептиците смятат, че заради създаването на зона за свободна търговия със САЩ значително ще бъдат снижени стандартите за качеството на продуктите на общия пазар. А същевременно европейските стоки ще бъдат изместени от по-евтините и по-малко качествените продукти на американските доставчици. В това отношение тревога бият и представители на „зелените“ партии и екологичната организация „Грийнпийс".

Във връзка с устойчивото развитие в Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) Европейската комисия (ЕК) потвърди правото на правителствата да предприемат регулаторни мерки в областта на труда и опазването на околната среда. Комисията публикува предложението си за глава, посветена на търговията и устойчивото развитие, включително по отношение на труда и околната среда, в текущите търговски преговори между ЕС и САЩ. В рамките на 11-ия кръг на преговорите по Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) бяха дискутирани три основни аспекта на споразумението – пазарен достъп, регулаторно сътрудничество и търговски правила.

България не подкрепя "безусловно" ТПТИ

Подкрепата на България за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) не е безусловна. Това посочи зам.-министърът...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа