63% от руснаците смятат, че цялата власт трябва да е в ръцете на Путин

19255
63% от руснаците смятат, че цялата власт трябва да е в ръцете на Путин
Снимка: Getty Images

Агресивната външна политика на руския президент Владимир Путин продължава да му печели дивиденти у дома. Оказва се например, че 63% от руснаците искат цялата власт да е съсредоточена в ръцете на държавния глава. Това поне отчита изследване на определяния като независими център Левада, съобщава БГНЕС.

През март 2013 г. само 49% споделяха това мнение. Освен това според изследването, осъществено между 21 и 24 март сред 1603 души, една трета от руснаците (31%) считат, че е необходима "силна и авторитетна власт", независимо от положението в страната.

46% считат, че е необходимо само в някои случаи концентрирането на властта в ръцете само на един човек. 15% от анкетираните са против това независимо от ситуацията. Популярността на президента Владимир Путин на практика никога не е падала под 60% от идването му на власт през 2000 г.

В края на февруари той постави нов рекорд по популярност след присъединяването на Крим към Русия, като 80% от анкетираните руснаци заявиха, че "одобряват политиката му", показа друго изследване на центъра Левада.

Крим е струвал 179 млрд. долара на Русия

Анексирането на Кримския полуостров от страна на Русия е струвало 179 млрд. долара на Москва. Това са загубите, които е претърпяла руск...

Междувременно днес стана ясно, че анексирането на Кримския полуостров от страна на Русия е струвало 179 млрд. долара на Москва. Това са загубите, които е претърпяла руската страна в отношенията си със западните държави.

В изчисленията влиза и отливът на чужди капитали от руската икономика на стойност 33,5 милиарда щатски долара.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа