Ахмет Давутоглу е преизбран за водач на Партията на справедливостта и развитието

3338
Ахмет Давутоглу е преизбран за водач на Партията на справедливостта и развитието

Ръководителят на временното правителство в Турция Ахмет Давутоглу днес бе преизбран за председател на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на партиен конгрес в Анкара, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Той заемаше поста от есента миналата година, когато предшественикът му Реджеп Ердоган стана президент и напусна партията.

"Замразени" са преговорите за "Турски поток"

Анкара обяви, че преговорите по проекта за газопровода "Турски поток" са "замразени" поради разногласия между страните, информира AFP.&...

Така Давутоглу ще води ПСР на предсрочните изборите на 1 ноември. Освен избор на председател на партията конгресът обсъди редица организационни въпроси и бяха направени промени в ръководството на ПСР.

Малко преди да го преизберат за позицията Давутоглу заяви, че Турция се нуждае от правителство, сформирано от една единствена партия, за да победи тероризма и да подобри икономическото положение на страната. Педсрочните избори са на 1 ноември.

Правителство от една партия е необходимо както за да се бори с тероризма, така и да отговори на икономическите предизвикателства, каза Довутоглу пред активисти и кадри на Партията на справедливостта и развитието на конгрес в Анкара.

 

Прикритата игра на президента Ердоган

След 13 години неоспорвано управление изборният неуспех на 7 юни 2015 година, който преживя партията на турския президент Реджеп Тайип...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com