X
 
 

Австрийски журналист преподаде урок за професията на Путин (ВИДЕО)

5912 9
Австрийски журналист преподаде урок за професията на Путин (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Постепенно смекчаване на санкциите срещу Русия е сценарият, който желаем. Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц по време на срещата си с руския президент Владимир Путин. Путин беше в Австрия заради отбелязването на 50 години откакто западноевропейска държава подписва споразумение със СССР за доставка на природен газ. Руският държавен глава коментира и, че санкциите са "вредни" и се считат за "вредни" както от страдащите от тях, така и от налагащите ги.

Срещата на Курц с Путин обаче ще се запомни с интервюто на австрийската телевизия ORF, коментира The Guardian. Причината – крайно критичният подход на водещия Армин Волф. На няколко пъти той контрира с остри въпроси отговори на Путин по отношение на свалянето на гражданския полет MH17 на Малайзийските авиолинии, както и за присъствието на руски военни в Крим.

Какъв би станал Путин, ако не беше президент?

Президентът на Русия Владимир Путин мисли, че е било напълно възможно да печели като адвокат, ако не е влязъл в политиката, предаде БГН...

Специално за Крим Путин беше попитан защо да му вярват хората, след като преди няколко години каза за т.нар. "зелени барети" на Кримския полуостров, че са самоорганизирали се местни жители за защита на Украйна, а сега признава, че това са били руски военни. Вместо да отговори директно, руският президент действа в стил "а вие защо биете негрите" и попита Волф дали знае, че в средата на миналото десетилетие руски граждански самолет бил свален над Черно море, при Крим, на път към Израел и това било сторено от украинската армия. По-късно тя си признала, но първо отрекла (бел. ред. - става въпрос за случай от октомври 2001, при който самолет на "Сибирските авиолинии" /1812/, летящ за Тел Авив, е свален близо до Сочи. Загиват 78 души. Самолетът е свален от ракета С-200, а Украйна признава 8 дни по-късно и плаща 15 млн. долара кръвнина на роднините на убитите хора). "И защо тогава да вярваме на украинските власти", завърши руският президент. "Не говоря за украински официални лица, говоря за Вас", отвърна Волф, връщайки се на анексирането на Крим и какво твърдеше през годините Путин за присъствието на руски сили там.

"Ако не харесвате отговорите ми, не ми задавайте въпроси", раздразнено заяви Путин. Той обвини Волф, че води монолог, а не диалог. Конкретно Путин не говори относно заключенията на холандското разследване относно свалянето на MH17, като каза само, че съжалява много за жертвите, но "разследването трябва да е обективно и всеобхватно".

Волф попита Путин и защо има толкова много полуголи снимки, при това официално одобрени за разпространение. "Казахте полуголи, не голи, слава Богу. Когато съм на ваканция, не виждам причина да се крия зад храстите и няма нищо лошо в това", отговори руският президент.

Путин на първо посещение в Западна Европа от година

Близо година руският президент Владимир Путин не е посещавал западноевропейска държава. Днес той избра Австрия за първата си визита н...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  А кой е авторът на тази статия - платеният русофоб Ивайло Ачев, чиято главна задача в този парцал "Актуално" е да създава актуални лъжи срещу Русия - колкото повече, толкова повече.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Този памфлет, съчинен от главния русофоб на Ивайло Ачев, е 100 процента безсрамни лъжи. Запис на интервюто е широко разпространен и всеки може да се запознае с оригинала на въпросите и отговорите, както и с поведението на журналиста и Путин. Истината е, че журналистът се опитва по всякакъв начин да провокира Путин, но получава спокойни и аргументирани отговори. Накрая самият журналист казва, че е виж още ›› респектиран от железните нерви на Путин.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "Преподаде урок".... По-скоро на автора на статията трябва да му се преподаде урок по изкривяване на истината. :D
 • Яшар 4 Яшар преди 1 година Профил на трол?
  Всъщност много хора са гледали интервюто. Кого заблуждавате?!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Точно обратното! Путин го постави на мястото му! Този тъпанар австрийски,който не разбра от къде му идва.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  А аз си мислех, че само българските журналисти за нищо не стават...
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Журналистката в панталони просто повтаряше едни и същи опорни точки за Крим под формата на въпроси. Путин го познава целия свят, а коя е тая платена журналистка? ЩОТО Я ЧУВАМЕ ЗА ПЪРВИ (и надяваме се за последен) ПЪТ!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Я виж ти! От този коментар човек би си помислил, че има безплатни журналисти?
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Я виж ти - човек би си помислил, че жена е интервюирала Путин, а има и видео, което показва, че е мъж?
  : 5 !
Последно в Актуално