Австрийски журналист преподаде урок за професията на Путин (ВИДЕО)

7106
Австрийски журналист преподаде урок за професията на Путин (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Постепенно смекчаване на санкциите срещу Русия е сценарият, който желаем. Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц по време на срещата си с руския президент Владимир Путин. Путин беше в Австрия заради отбелязването на 50 години откакто западноевропейска държава подписва споразумение със СССР за доставка на природен газ. Руският държавен глава коментира и, че санкциите са "вредни" и се считат за "вредни" както от страдащите от тях, така и от налагащите ги.

Срещата на Курц с Путин обаче ще се запомни с интервюто на австрийската телевизия ORF, коментира The Guardian. Причината – крайно критичният подход на водещия Армин Волф. На няколко пъти той контрира с остри въпроси отговори на Путин по отношение на свалянето на гражданския полет MH17 на Малайзийските авиолинии, както и за присъствието на руски военни в Крим.

Какъв би станал Путин, ако не беше президент?

Президентът на Русия Владимир Путин мисли, че е било напълно възможно да печели като адвокат, ако не е влязъл в политиката, предаде БГН...

Специално за Крим Путин беше попитан защо да му вярват хората, след като преди няколко години каза за т.нар. "зелени барети" на Кримския полуостров, че са самоорганизирали се местни жители за защита на Украйна, а сега признава, че това са били руски военни. Вместо да отговори директно, руският президент действа в стил "а вие защо биете негрите" и попита Волф дали знае, че в средата на миналото десетилетие руски граждански самолет бил свален над Черно море, при Крим, на път към Израел и това било сторено от украинската армия. По-късно тя си признала, но първо отрекла (бел. ред. - става въпрос за случай от октомври 2001, при който самолет на "Сибирските авиолинии" /1812/, летящ за Тел Авив, е свален близо до Сочи. Загиват 78 души. Самолетът е свален от ракета С-200, а Украйна признава 8 дни по-късно и плаща 15 млн. долара кръвнина на роднините на убитите хора). "И защо тогава да вярваме на украинските власти", завърши руският президент. "Не говоря за украински официални лица, говоря за Вас", отвърна Волф, връщайки се на анексирането на Крим и какво твърдеше през годините Путин за присъствието на руски сили там.

"Ако не харесвате отговорите ми, не ми задавайте въпроси", раздразнено заяви Путин. Той обвини Волф, че води монолог, а не диалог. Конкретно Путин не говори относно заключенията на холандското разследване относно свалянето на MH17, като каза само, че съжалява много за жертвите, но "разследването трябва да е обективно и всеобхватно".

Волф попита Путин и защо има толкова много полуголи снимки, при това официално одобрени за разпространение. "Казахте полуголи, не голи, слава Богу. Когато съм на ваканция, не виждам причина да се крия зад храстите и няма нищо лошо в това", отговори руският президент.

Путин на първо посещение в Западна Европа от година

Близо година руският президент Владимир Путин не е посещавал западноевропейска държава. Днес той избра Австрия за първата си визита н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна разкри мрежа заговорници, подготвящи убийството на Зеленски и Буданов (ВИДЕО)

Опозиционерът Кара-Мурза спечели "Пулицър" за статии, писани от руски затвор

Осуетиха опит за подслушване на полското правителство

Ще се защитаваме, ако Путин опита украински сценарий: Президентът на Молдова

Путин плаща милиарди за оръжие за Украйна, докато я напада: Готви се промяна в плана на ЕС

НАТО подцени способността на Кремъл да се адаптира: Министърът на отбраната на Литва

Верен до гроб: Стивън Сегал скъп гост на клетвата на Путин (ВИДЕО)

Френските крилати ракети SCALP за Украйна: Интересните детайли

Велики сме и заедно ще победим: Путин встъпи в длъжност за 5-ти път (ВИДЕА)

Спират влакове в югоизточна Англия заради тридневна стачка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа