Бежанците в Германия вече надхвърлят 1,1 млн. души

5183
Бежанците в Германия вече надхвърлят 1,1 млн. души
Снимка: Gettyimages.com

Германия е приела 1,1 млн. бежанци тази година, което представлява най-големия им брой до сега и е близо пет пъти над миналогодишната им бройка. Това се казва в материал на германското издание „Зехсише Цайтунг“.

За целия декември броят на пристигналите хора в страната е изчислен на 125 000 души, като от тях 117 000 са регистрирани до 29 декември.

Това означава, че общо до края на годината новопристигналите в страната са 1,09 милиона души. За сравнение броят им миналата година е бил 200 000 души.

Данните за декември представляват забавяне на броя на идващите в страната, след като през ноември новите молби за убежище са били 206 000 души, през октомври 181 000 и през септември 164 000.

Германският канцлер Ангела Меркел предизвика противоречиви реакции със своята позиция за прием на бежанците. Заради все повечето критики от страна на своите собствени консервативни редици обаче тя трябваше да затвърди тона си спрямо мигрантската политика на Берлин. По време на последния конгрес на нейната Християндемократическа партия тя обеща да ограничи броя на новопристигналите в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа