Берлин не иска бежанци

28375
Берлин не иска бежанци
Снимка: Getty Images

Германската столица Берлин не иска да приема повече бежанци. Новият кмет на града Михаел Мюлер настоява да се спре потокът от бежанци към мегаполиса и той да бъде пренасочен към съседната провинция Бранденбург. Според кмета там има достатъчно свободни площи и място за изграждането на контейнерни жилища за търсещите в Германия убежище, съобщава националното радио.

Изказването на берлинския кмет става дни преди началото на акцията по сглобяване на ново бежанско селище от контейнери в един от източно-берлинските квартали "Кьопеник". Между Коледа и Нова година там се очаква да бъдат сложени контейнерни жилища за около 400 имигранти и бежанци.

Стачката на Amazon в Германия продължава

В Германия продължава стачката на един от най-големите доставчици на поръчки чрез интернет. Amazon- фирмата, която е известна с ниски ...

Кметът призна, че общината не е в състояние да реши бързо и ефективно проблема с настаняването на толкова много, искащи да живеят в мегаполиса имигранти. Срещу това обаче се вдигнаха на протест жителите на кварталите "Марцан" и "Кьопеник", които не желаят в техните райони да бъдат настанявани имигранти и чужденци. Въпреки че и самият кмет, и дори и президентът Гаук, в коледното си обръщение призоваха за повече толерантност и отвореност към имигрантите и бежанците, голяма част от германските граждани не са на това мнение.

Само Берлин е приел тази година 12 000 бежанци, а цяла Германия около 200 000. Очакванията за идващата 2015-а година са, че техният брой ще се увеличи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com