Берлускони иска ново дело за аферата Медиасет

12718
Берлускони иска ново дело за аферата Медиасет
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони притежава документи, които му позволяват да иска преразглеждане на целия съдебен процес по аферата Медиасет за оскъпяване на излъчването на тази негова компания, предаде БГНЕС.

Това съобщи днес самият той на пресконференция в щаб-квартиратана партията си "Напред Италия". Става въпрос за получени от САЩ документи за дейността на продуцента Франк Аграма, осъден заедно с Берлускони. Тези документи показват, че Аграма умишлено е закупувал на завишени цени правото за излъчване от филмовите канали на Медиасет, като по този начин е въвеждал в заблуждение както италианските, така и американските партньори. Според бившия премиер неговата защита разполага със съвършено нови показания на шестима свидетели.

От друга страна Берлускони призова своите политически опоненти в Сената от левицата и движението "Пет звезди" да не гласуват за отстраняването му от горната камара на парламента. "Аз ви моля да вземете решение с чиста съвест, не заради мен, а от уважение към демокрацията. Не вземайте решение, от което може да се срамувате пред децата си", подчерта Ил Кавалиере.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com