Бивш кмет на Лондон определи страната си като изтривалка на САЩ

20017
Бивш кмет на Лондон определи страната си като изтривалка на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският политик и бивш кмет на Лондон в периода 2000-2008 година Кен Ливингстън определи британското правителство като американска марионетка в интервю за телевизия Russia Today UK. Ливингстън изрази надеждата, че следващия кабинет в Лондон няма повече да се подчинява на влиянието на Щатите.

"Една от причините, поради които поддържам кандидатурата на Ед Милибанд (бивш министър на енергетиката на Великорбитания) за лидер на Лейбъристката партия е, че заяви открито - нахлуването в Ирак през 2003 г. беше грешка. Неговият брат (Дейвид Милибанд, външен министър на Великобритания през периода 2007-2010 г.) не беше готов за такова признание. Освен това Ед Милибанд отказа да поддържа Камерън за намесата в Сирия. Според мен това е доказателство, че ако у нас имаме лейбъристко правителство, а ми се струва, че точно така ще стане, то ще заеме много по-независима позиция и няма да бъде просто американска марионетка." По думите на Ливингстън повечето правителства на Великобритания изпълнявали тази незавидна роля.

Според Ливингстън голяма част от британските медии работят под диктовката на медийни магнати, които от своя страна били заинтересовани от сътрудничеството със САЩ. "70% от четените от британците вестници принадлежат на петима милиардери: Рупърт Мърдок, братята Бъркли, лорд Ротърмир. Всички те са привърженици на англо-американския съюз и поддържат една гледна точка по този въпрос".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа