Бившата белгийска кралица Фабиола почина

24498
Бившата белгийска кралица Фабиола почина

Бившата белгийска кралица Фабиола - вдовица на крал Бодуен, почина на 86 години тази вечер в белгийската столица Брюксел. Информацията предаде предаде Франс прес, като цитира съобщение на кралския дворец.

Фабиола е починала в двореца Стюивенберг в Брюксел. Тя е родена на 11 юни 1928 г. в Мадрид под името Фабиола де Мора и Арагон в испанско благородническо семейство. Тя се омъжва за Бодуен през декември 1960 г.

Белгия е готова да признае Палестина

Белгия е готова да признае Палестина за независима държава и субект на международното право, и така да стане втората държава в Европа о...

Фабиола и Бодуен са петите крал и кралица на Белгия. Бодуен почина през 1993 г. от сърдечен удар. Тогава на престола се възкачи брат му крал Албер, а Фабиола предпочете да не привлича повече вниманието и да води дискретен живот.

През юли 2013 г. тя присъства на предаването на властта между крал Албер Втори и племенника си Филип, с когото беше много близка, информира БТА.

За момента причина за кончината на кралската особа не е известна. Въпреки това тя от години страдаше от остеопороа. Същевременно Фабиола така и не успя да се възстанови напълна възпаление на дробовете, от което страдаше през 2009 г., пише в. Mail Online.

 

ЕК скастри Франция, Италия и Белгия за дефицита

Европейската комисия съобщи днес, че дава срок на Франция, Италия и Белгия да положат още усилия в бюджетната сфера и да ускорят изпълн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа