Борис Джонсън: Няма нужда да бързаме с напускането на ЕС

924
Борис Джонсън: Няма нужда да бързаме с напускането на ЕС
Снимка: Getty Images

Борис Джонсън, водеща фигура в успешната кампания на Великобритания за напускане на Европейския съюз, коментира, че няма нужда от бързане при процеса на излизане от блока, предава AFP.

"Няма нужда от бързане сега", заяви Джонсън и допълни, че ЕС е била "една благородна идея за времето си, но вече не е правилна за страната".

Само часове след Brexit Фарадж се отметна от обещанието си за милиони за здраве

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) и евроскептик №1 Найджъл Фарадж вече започна да се отмята от обещани...

"Излизането от ЕС не означава, че Обединеното кралство ще бъде по-малко обединено или по-малко европейско. Няма нужда да бъдем част от федерална система със седалище Брюксел или където и да е. Ще можем да контролираме границите си по честен и антидискриминационе начин и да контролираме собствената си икономика", заяви той.

Бившият кмет на Лондон е фаворит да наследи Дейвид Камерън като премиер на Великобритания, обяви британската букмейкърска къща "Ладброукс", цитирана от Ройтерс.

Камерън обяви тази сутрин решението си до октомври да се оттегли от премиерския пост, след като повечето избиратели не се вслушаха в призива му да гласуват за оставане на страната в ЕС. Привържениците на Брекзита победиха с 52 срещу 48 на сто в историческия референдум.

Залозите за Джонсън да стане премиер са 1 към 1. Следват вътрешната министърка Тереза Мей със залог 3 към 1 и правосъдният министър Майкъл Гоув - с 5 към 1. Двамата министри също застанаха на страната на Брекзита в кампанията преди референдума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа