Борисов ще участва в среща на високо равнище, организирана от ООН

503
Борисов ще участва в среща на високо равнище, организирана от ООН
Снимка: БГНЕС

В Истанбул се открива двудневна среща на високо равнище, организирана от ООН. Тя е посветена на хуманитарните въпроси. Министър-председателят Бойко Борисов, който представя страната ни, днес ще говори пред участниците.

Във форума, който е първи по рода си, участват около 170 страни, членки на ООН. Шестдесет от тях са на равнище държавни глави и премиери. Участие ще вземе също генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. Делегацията на ЕС се води от заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева.

Борисов заедно с Бъчварова, Ненчев и Валери Симеонов облетя оградата по границата (СНИМКИ)

"Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху т...

Целта на Световния форум, на който домакин е турският президент Реджеп Таип Ердоган, е да бъде направена преценка на методите за оказване на хуманитарни помощи и на спешна помощ при бедствени ситуации, информира БНР.

В рамките на визитата в Истанбул премиерът Бойко Борисов ще присъства на откриването на музейната експозиция на реставрираната сграда на Метоха към уникалната Желязна църква "Свети Стефан", на брега на Златния рог в Истанбул, стопанин на която е Фондацията на българските църкви. Наречена е "Корени във времето".

Церемонията съвпада със светлия празник на славянската писменост и култура 24 май, който ще бъде отбелязан в българската екзархия в Истанбул.

 

Заради разбита печатница за фалшиво евро, Борисов получи благодарности от "Европол"

Директорът на "Европол" Роб Уейнрайт изпрати поздравително писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с успешна операция срещу печатниц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа