X
 
 

Британците не подкрепят плана на Борис Джонсън за Brexit без сделка

5384 0
photo of Британците не подкрепят плана на Борис Джонсън за Brexit без сделка
Снимка: Gettyimages.com
Британците категорично отхвърлят идеята на премиера Борис Джонсън да изведе страната от Европейския съюз без сделка. Това става ясно от проучване, публикувано във вестник The Independent, цитирано от Агенция „Фокус“. Допитването подкопава претенциите на Джонсън, че има обществена подкрепа за плана си за Brexit.

Едва една трета от запитаните отговарят, че искат министър-председателят да изпълни обещанието си да осъществи Brexit до 31 октомври, ако това е нужно. От друга страна 49% от попитаните граждани на Великобритания настояват той да забави или да отмени изцяло излизането на страната от структурите на ЕС, или да проведе нов референдум. 
Освен това, според мнозинството от анкетираните, Brexit трябва да бъде поверен на парламента, вместо той да бъде изключван от преговорите. Консервативният депутат Гуто Беб се изказа по повод допитването, като заяви, че Джонсън няма подкрепа за излизане на Великобритания от Евросъюза без сделка и никогане е имал. 

Юнкер: Ако няма сделка за Brexit, британците ще бъдат големите губещи

Ако за Brexit не бъде сключена сделка, това ще навреди повече на Великобритания, отколкото на Европейския съюз. Това каза председателят...

„През 2016 Борис Джонсън обеща по-добра сделка от сегашното ни споразумение с ЕС. Защо той не може да изпълни това обещание, вместо да осъществява катастрофален безмандатен Brexit без сделка?“, допълни той. 

Лидерът на либерал-демократите, Джо Суинсън, също се изказа срещу подобно развитие на обстоятелствата. 
„Както показва анкетата, не само, че липсва обществена подкрепа за това, но също е и невероятно безотговорно за всяко правителство, да преследва нещо, което ще доведе до загуба на работни места, щети на икономиката ни и ще удари нашите обществени услуги. ", заяви тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...