X
 
 

British Airways и Lufthansa спряха полетите до Кайро

2546 0
photo of British Airways и Lufthansa спряха полетите до Кайро
Снимка: Pixabay
"British Airways" и "Lufthansa" прекратиха временно полетите си до Кайро поради опасения за безопасността, това са съобщили двете компании, без да дават допълнителна обосновка на решението си, предава англоезичната редакция на Deutsche Welle.

За " British Airways" спирането на полетите е за седем дни, като то започна в събота, 20 юли и има за цел да "позволи допълнителна преценка", заявиха от английската компания. Германската компания "Lufthansa" също спря полетите за Кайро от летищата на Мюнхен и Франкфурт в събота, като официалната причина е "оценка на ситуацията".

Скоро няма да се плаща, за да се снима в египетските музеи

Вече ще бъде безплатно да се снима в музеите и паметниците в Египет, предаде БГНЕС. От 1 август влизат в сила нови правила, които позв...

"Има повишена опасност от тероризъм срещу авиацията", заявиха от британския "Форин офис" в съобщение, насочено към гражданите на страната, желаещи да летят до Египет. Външното министерство в Лондон каза още, че полетите от Кайро към Великобритания преминават през "допълнителни охранителни мерки", като пътниците се призовават да "съдействат пълно на охраната на летищата", предаде агенция Фокус.

Говорител на "British Airways" отказа да коментира дали решението на компанията е във връзка със съобщението на Лондон. Останалите полети действат без забавяния или допълнителни пречки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално