Демонстрантите в Киев подпалиха автобус на "Беркут"

18264
Демонстрантите в Киев подпалиха автобус на "Беркут"
Снимка: Gettyimages

Хаосът в Киев продължава, след като демонстранти успяха да подпалят автобус на специалните полицейски части „Беркут”. Не е ясно как точно се е случило всичко – предполага се, че по автобуса е метнат коктейл „Молотов”.

След като през нощта украинската милиция опита да избута демонстрантите от площад „Независимост”, сега на площада вече има близо 25 хил. души. Това е 25 пъти повече, отколкото при първия сблъсък, предаде УНИАН. Стигна се дори до жива верига от депутати от опозицията, която не позволи на милицията да изгони окупиралите сградата на кметството в Киев демонстранти.

Демонстрантите в Киев се отбраняват с маркучи с вода срещу "Беркут"

Специалното подразделение на украинската милиция "Беркут" нахлу тази сутрин в сградата на Киевското кметство и се опитва да изтласка ...

Междувременно украинският премиер Микола Азаров заяви на заседание на правителството, че Украйна се нуждае от финансова помощ в размер на 20 милиарда евро, за да компенсира загубите при евентуалното подписване на Споразумението за асоцииране с Европейския съюз. Той каза, че украинската делегация, която е на посещение в Брюксел, е поискала от ЕК да направи проверка на украинската икономика, за да е ясно къде е най-необходимо да се даде финансова помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа