Der Spiegel: Съучастник на Пабло Ескобар се лекува в Германия

14834
Der Spiegel: Съучастник на Пабло Ескобар се лекува в Германия

Бившият колумбийски наркобарон и дясна ръка на Пабло Ескобар, Карлос Ледер, осъден в САЩ за контрабанда и трафик на кокаин, пристигнал в Германия за лечение.

Дясната ръка на колумбийския наркобос Пабло Ескобар, един от основателите на най-големия наркокартел Меделин, Карлос Ледер, пристигнал в Германия. Това съобщи списание „Der Spiegel“. Според публикацията на 16 юни самолет от Ню Йорк със 70-годишния Ледер на борда кацнал на летище във Франкфурт.

В Колумбия се чудят какво да правят с хипопотамите на Пабло Ескобар

В апогея на своето влияние наркобаронът Пабло Ескобар внася няколко хипопотама за частния си зоопарк. Четири десетилетия по-късно те с...

Осъден в САЩ за редица тежки престъпления, предимно за контрабанда и трафик на наркотици, Ледер според списанието ще се подложи на лечение в Германия, тъй като е тежко болен. Други подробности не се съобщават.

Карлос Ледер е роден в Колумбия в семейството на немски инженер, който симпатизира на нацистите и избяга в Южна Америка по време на Втората световна война. Според някои информации Ледер има две гражданства: германско и колумбийско. Според „Der Spiegel“, въз основа на факта, че бащата на Карлос Ледер е германец, германското посолство издава временен паспорт, който му позволява да лети за Германия.

Според изданието Ледер няма роднини в Германия, никога преди не е бил там. В Германия той ще бъде под опеката на благотворителна организация, чието име не се нарича, и най-вероятно няма да се върне в САЩ.

Според „Der Spiegel“ в Германия той не е изправен пред наказателно преследване. Дълги години Колумбия настояваше Карлос Ледер да бъде изпратен у дома, след като излежи присъдата си в Съединените щати, но близките му протестираха срещу това, тъй като в Колумбия той също ще бъде изправен пред затвор. Германия като хуманитарен жест се съгласи да приеме тежко болния Ледер.

Най-добрите филми за Пабло Ескобар (ВИДЕО)

Пабло Емилио Ескобар Гавирия е известен колумбийски наркобарон. Смятан е за един от най-безжалостните, амбициозни и могъщи дилъри в ист...

Карлос Ледер беше един от най-големите дилъри на наркотици през 70-те и 80-те години, които контрабандираха кокаин от Колумбия в САЩ. Лидерът, който беше известен в криминалните среди като „лудия Чарли“, заедно с другия наркобарон Джордж Янг измисли един от най-кратките начини да достави кокаин в Съединените щати - с едномоторни самолети, които тогава бяха наречени „кокаинови джетове“. По-рано по този начин Янг транспортира марихуана. Тези самолети биха могли да носят значително повече наркотици, отколкото наркомулетата в техните тела.

Но малък едномоторен самолет не би могъл да транспортира кокаин от Колумбия до Съединените щати без зареждане с гориво. Затова Ледер купува малкия бахамски остров Норманс Кей, разположен на 340 километра край бреговете на Флорида. Подкупил местни служители и изгонил повечето от жителите, той построи писта там, постави въоръжена охрана и превърна острова в непревземаема крепост.

Според открити източници, от 1978 до 1982 г. през този бахамски остров минава основният канал за доставка на колумбийски кокаин в САЩ, което позволява на Ледер да се превърне в един от най-богатите хора на планетата. Скоро Карлос Ледер се среща с Пабло Ескобар и основава заедно с него и други големи търговци на наркотици на картела.

През септември 1983 г., след публикуването на известния доклад за корупцията в бахамското правителство, парашутистите щурмуват остров Норманс-Кей, всички сметки на Ледер в Колумбия и САЩ са замразени. САЩ поискаха екстрадицията на Карлос Ледер. По това време правоохранителните агенции в САЩ вече успяха да съберат достатъчно материали за образуване на наказателни производства срещу наркобарона. Тогава обаче Ледер не беше екстрадиран в САЩ - уж Пабло Ескобар му помогнал. Тогава Ледер се скрил сред партизаните в джунглата на Колумбия и сам се пристрастил към кокаина.

Братът на Пабло Ескобар обяви война на Apple

Братът на световноизвестния наркобос Пабло Ескобар, Роберто, пусна най-евтиния смартфон със сгъваем дисплей, съобщават световните агенц...

Арестуван е едва през 1987 г. в Колумбия и депортиран в САЩ. Това беше първият случай на прехвърляне на колумбийски наркобарон в ръцете на американското правосъдие. По време на процес в Съединените щати през 1988 г. Карлос Ледер официално беше наречен „Враг на Съединените щати“ и осъден на 134 години затвор. По-късно успява да попадне в програмата за защита на свидетелите. Той е свидетел на прокуратурата в процеса срещу панамския генерал и наркобарон Мануел Нориега. За това е осъден на 55 години. След това местоположението на Ледер се пазеше в тайна, припомня историята БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа