X
 
 

Deutsche Welle се възмути от обвиненията на Русия, че подстрекава размирици в Москва

1691 2
Deutsche Welle се възмути от обвиненията на Русия, че подстрекава размирици в Москва
Снимка: Getty Images/Guliver
Германската медия Deutsche Welle обяви, че категорично отхвърля обвиненията, отправени ѝ от руския парламент, предаде БГНЕС.

Като реакция на серията от протести срещу властта в Русия, руският парламент (Дума) започна разследване на "чужда намеса" от западните правителства и медии, включително Deutsche Welle. Думата проведе специална сесия, посветена на това, обвинявайки чуждестранните медии и американското посолство в Москва, че се месят във вътрешните работи на страната.

Путин се съгласи с Макрон само за Украйна, не и за Сирия и протестите в Москва

Президентите на Франция и Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин видяха шанс за мир в Украйна, но не постигнаха разбирателство за Сирия,...

Председателят на парламента Вячеслав Володин критикува конкретно Deutsche Welle, като обвини германската медия, че подстрекава демонстрации, които не са разрешени от властите в Москва, което е нарушение на закона.

Думата формира парламентарна комисия, в която са включени всички партии, с цел разследване на обвиненията срещу Deutsche Welle и други чуждестранни медии, както и американското посолство. Очаква се първото заседание на комисията да е в близките няколко дни.

Deutsche Welle изцяло отхвърля обвиненията на руската Дума. Германската медия отрича да е призовавала хората да участват в протестите в която и да е своя статия, репортаж или публикация в социалните мрежи. "Виждаме директна връзка между тези твърдения от Думата и руското външно министерство и ареста на един от нашите кореспонденти в края на юли", казва говорителя на Deutsche Welle Кристоф Юмпелт.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Пашел нахуй, нешчасний крепостник президента иммени Пиздера!
  • таварищ паПУтин  към дрУгАрЯ русофоб по горе.... 1.1 таварищ паПУтин към дрУгАрЯ русофоб по горе.... преди 5 месеца Профил на трол?
    За Дойче СЕРЕ ли говориш???Пашьол...пашьол.../останалото е твоя реплика/...
    : 5 !
Последно в Актуално