Диабет тип 1 нараства с повече от 3% годишно в Европа

1533
Диабет тип 1 нараства с повече от 3% годишно в Европа
Снимка: Pixabay

На фона на почти универсално увеличаващата се честота на детския диабет тип 1, последните доклади от някои държави показват забавяне на това увеличение. Случайните доклади описват и циклични вариации в честотата, с периодичност между 4 и 6 години. В това проучване авторите са анализирали честотата на рандомизираните възрастови групи по възраст от 0 до 14 години, съобщени за 26 европейски центъра (представляващи 22 страни), които са регистрирали ново диагностицирани лица в географски определени региони до 25 години в периода 1989-2013 г., пише Център за защита на правата в здравеопазването.

Данните показват значително увеличение на честотата във всички центрове освен два малки центрове и максимален процент на увеличение от 6,6% годишно в полски център. Няколко центрове в страни с висока честота, включително Финландия и Норвегия, заедно с 2 центрове в Обединеното кралство, показаха намаляващи темпове на нарастване през последните години. Независимо от това, обобщеният анализ във всички центрове показва 3,4% ръст на честотата на заболеваемост годишно, въпреки че имаше известно предположение за намалена скорост на увеличение за периода 2004-2008 г., където той спадна до 1,1% годишно .

Хората с по-голямо дупе са с по-нисък риск от инфаркт

Проучване установи, че хората, които имат здравословно тегло, но са с по-голямо дупе и повече мазнини в бедрата и краката, са изложени ...

Степента на увеличение е сходна при момчетата и момичетата във възрастовата група от 0 до 4 години (съответно 3,7% и 3,7% годишно), а във възрастовата група 5-9 години (3,4% и 3,7% годишно) % годишно), но са по-високи при момчетата, отколкото при момичетата във възрастовата група от 10 до 14 години (съответно 3,3% и 2,6% годишно). Значителна 4-годишна периодичност е открита в четири центъра (Германия-Саксония, Германия Северен Рейн-Вестфалия, Швейцария и Великобритания Оксфорд), като три центъра показват, че най-скорошният пик в модифицираните ставки е настъпил през 2012 година. правдоподобна причина за това циклично отклонение от 4 години.

Според авторите "Постоянно нарастващият брой деца, които са диагностицирани с това хронично заболяване, което е свързано с добре документирани, удължени през целия живот заболеваемост и смъртност, има важни последици за тези, които планират и предоставят здравни грижи. или екологични причини или взаимодействия между ген и околна среда, които евентуално биха могли да доведат до профилактика на заболявания, означава, че трябва да продължат усилията за подобряване на качеството на грижите, за да се намалят дългосрочните усложнения и свързаните с диабета смъртни случаи."

Учените са категорични, че "ключът към това е подобряването на контрола на кръвната захар, което ще бъде постигнато не само чрез по-сложни методи за доставка на инсулин, но и чрез увеличаване на инвестициите в услуги за подкрепа на добре обучени и специализирани екипи за грижи в достатъчен брой за нарастващите нужди на тази група деца и техните семейства. "

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа