X
 
 

Диабет тип 1 нараства с повече от 3% годишно в Европа

415 0
photo of Диабет тип 1 нараства с повече от 3% годишно в Европа
Снимка: Pixabay
На фона на почти универсално увеличаващата се честота на детския диабет тип 1, последните доклади от някои държави показват забавяне на това увеличение. Случайните доклади описват и циклични вариации в честотата, с периодичност между 4 и 6 години. В това проучване авторите са анализирали честотата на рандомизираните възрастови групи по възраст от 0 до 14 години, съобщени за 26 европейски центъра (представляващи 22 страни), които са регистрирали ново диагностицирани лица в географски определени региони до 25 години в периода 1989-2013 г., пише Център за защита на правата в здравеопазването.

Данните показват значително увеличение на честотата във всички центрове освен два малки центрове и максимален процент на увеличение от 6,6% годишно в полски център. Няколко центрове в страни с висока честота, включително Финландия и Норвегия, заедно с 2 центрове в Обединеното кралство, показаха намаляващи темпове на нарастване през последните години. Независимо от това, обобщеният анализ във всички центрове показва 3,4% ръст на честотата на заболеваемост годишно, въпреки че имаше известно предположение за намалена скорост на увеличение за периода 2004-2008 г., където той спадна до 1,1% годишно .

Хората с по-голямо дупе са с по-нисък риск от инфаркт

Проучване установи, че хората, които имат здравословно тегло, но са с по-голямо дупе и повече мазнини в бедрата и краката, са изложени ...

Степента на увеличение е сходна при момчетата и момичетата във възрастовата група от 0 до 4 години (съответно 3,7% и 3,7% годишно), а във възрастовата група 5-9 години (3,4% и 3,7% годишно) % годишно), но са по-високи при момчетата, отколкото при момичетата във възрастовата група от 10 до 14 години (съответно 3,3% и 2,6% годишно). Значителна 4-годишна периодичност е открита в четири центъра (Германия-Саксония, Германия Северен Рейн-Вестфалия, Швейцария и Великобритания Оксфорд), като три центъра показват, че най-скорошният пик в модифицираните ставки е настъпил през 2012 година. правдоподобна причина за това циклично отклонение от 4 години.

Според авторите "Постоянно нарастващият брой деца, които са диагностицирани с това хронично заболяване, което е свързано с добре документирани, удължени през целия живот заболеваемост и смъртност, има важни последици за тези, които планират и предоставят здравни грижи. или екологични причини или взаимодействия между ген и околна среда, които евентуално биха могли да доведат до профилактика на заболявания, означава, че трябва да продължат усилията за подобряване на качеството на грижите, за да се намалят дългосрочните усложнения и свързаните с диабета смъртни случаи."

Учените са категорични, че "ключът към това е подобряването на контрола на кръвната захар, което ще бъде постигнато не само чрез по-сложни методи за доставка на инсулин, но и чрез увеличаване на инвестициите в услуги за подкрепа на добре обучени и специализирани екипи за грижи в достатъчен брой за нарастващите нужди на тази група деца и техните семейства. "

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Специализираната прокуратура започна раз...

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването в рамките на образувано досъдебно производство срещу Данаил Вълов, кмет...

Последно в Актуално