X
 
 

Джонсън е заплашил с изключване депутати, които гласуват против неговата визия за Brexit

2638 5
photo of Джонсън е заплашил с изключване депутати, които гласуват против неговата визия за Brexit
Снимка: Getty Images
Парламентаристите от консервативната партия, които не подкрепят опита за блокиране на излизането на Великобритания от ЕС без споразумение, ще загубят партийното си представителство в парламента, ако не проявят солидарност с властите, съобщи Sky News, позовавайки се на свои източници.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви на 28 август, че работата на парламента ще бъде спряна до 14 октомври, което значително намалява шансовете депутатите да могат да предотвратят излизането на страната от ЕС без споразумение. Brexit трябва да се случи най-късно на 31 октомври.

"Около десет" парламентаристи-консерватори, които се противопоставят на Брекзит без сделка, искат да принудят премиера да го забави, посочва каналът. Джонсън е обсъдил ситуацията в партията и е заплашил с "наказание онези, които смятат да се разбунтуват", пише БГНЕС.

"Беше казано на народните представители на Консервативната партия много просто: ако не гласуват във вторник с правителството, ще унищожат преговорната му позиция и ще прехвърлят контрола над парламента на Джеръми Корбин (лидер на лейбъристите)", каза пред Sky News източник от парламента.

Той добави, че всеки консервативен депутат, който реши да се присъедини към опозицията по този въпрос, "ще бъде изключен от партията в парламента, но ще запази мястото си (тоест ще стане безпартиен), но няма да може да участва в изборите като кандидат от Консервативната партия".

В момента ситуацията около Brexit е в безизходица: Обединеното кралство трябва да напусне ЕС до 31 октомври, парламентът на страната е против споразумението с ЕС в сегашната му форма, но категорично е против Brexit без сделка. ЕС отказва да възобнови преговорите и да преразгледа споразумението. Наскоро Джонсън заяви, че е готов преговорите с ЕС да продължат до последния момент, до 31 октомври.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • 25% decline in the ... 5 25% decline in the ... преди 1 месец Профил на трол?
  Английската ми съседка преди време дошла всеки вторник редовно да пазарува хранителните си стоки за седмицата . И с точност на Биг-Бен Тауър , ония огромен часовник край исвестният Вестминстър Бридж , после отседнала за кафе , чай , чаша вино или една бира в кафенето насрещу СБА . Но в напоследък пропуска второто от вторничната си обиколка . Причини ? Само една , загуба в стойността на нейната вал виж още ›› ута спрямо местните цени . Един деликатен въпрос , нали ?
 • всекидневно отражение на състояние на нещата 4 всекидневно отражение на състояние на нещата преди 1 месец Профил на трол?
  Б. Джонсон изобщо не е сам с негожите проблеми и въпроси . Разликата спрямо други политици се състой в това , че него не е страх да искаже това , каквото другите само шепнат . В европейският плуралисъм има много такива примери , без сега да ги изброим - новините всеки ден отражават картината на какофония . Вторачението в Джонсон всъщност е гледка напред , вместо въпрос за собстевените дела .
 • K-blog Pentonville 3 K-blog Pentonville преди 1 месец Профил на трол?
  Въпрос за Борис не е дали победи с твърдата си линия , а дали има рецепция както и реализация на новите си проекти . Тереза Мей приготвила страната си , но какви нови акценти може да добави Борис Джи ?
 • Горила Мама 2 Горила Мама преди 1 месец Профил на трол?
  Ред , дисциплина , консенцуз ? Или разпад заради една голяма идея ? Под условията на Джи-5 мрежи един нов (стар) приом ?
 • Мама Горила 1 Мама Горила преди 1 месец Профил на трол?
  В политика винаги е така : едното искаш , другото можеш , а третото се получава . Този прагматизъм ще обхване и действията на Джонсон .