Джордж Клуни подкрепи протеста в Украйна

24645

Холивудската звезда Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна в специално обръщение. Актьорът изпрати видеоклип с окуржаителни думи до партията на Виталий Кличко УДАР.

„Обръщам се към всички украинци, които се борят да гледат напред, в бъдещето, а не назад, в миналото. В САЩ приемаме за братя всички, които се борят за демокрация. И чрез метода на проба и грешка сме научили, че истинската демокрация не може да съществува без честни и свободни избори. Не можеш да искаш демокрация, когато нараняваш и арестуваш мирни демонстранти. Не можеш да имаш демокрация, когато арестуваш политически противници като Юлия Тимошенко само заради различния им поглед по отношение на управлението. Знайте, че когато вървите на Запад, ние ви желаем да успеете да издигнете правителството, което искате – на добър път”, казва Клуни.

Аштън заминава на помирителна мисия в Украйна

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън ще замине на помирителна мисия в Киев утре и вдругиден,...

Междувременно опозицията и президентът Виктор Янукович се съгласиха на преговори. Те ще се проведат утре, като на нея ще присъстват и трима бивши президенти на Украйна – Леонид Кравчук, Леонид Кучма и Виктор Юшченко. Това стана в момент, в който властите изкараха военна техника при изходите на площад „Независимост” – там, където е центърът на протеста. Виталий Кличко призова всички жени и деца да напуснат площада и там да останат само мъже, пише comments.ua. Около площада има части „Беркут”, както и части „Тигър”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа