Драма в Тулуза

6736
Драма в Тулуза
Три деца и един учител от еврейски произход бяха убити от неизвестен нападател

Три деца и един учител бяха убити от неизвестен нападател, който откри огън пред еврейско училище във френския град Тулуза.

Тежко ранен е 17-годишен младеж, за когото лекари се борят и в момента. Полицията издирва извършителя в цяла Франция. Засилена е сигурността на всички еврейски училища в страната.

На мястото на престъплението около обед пристигнаха кандидат-президентът Оланд и президентът Саркози. Държавният глава заяви, че трагедията засяга не само еврейската общност, но и цяла Франция.

"Това е национална трагедия. Шокиращо е, не мога да приема убийството на ученици в училище. Фактът, че има луди хора, които извършват подобна трагедия, ни връща отново към темата за човешката природа. Някои хора нямат нищо общо с човешката същност. Те нямат достойнство, нито уважение към човешкия живот, който трябва да е свещен, каза Саркози.

Френският президент обяви, че във вторник в училищата ще бъде запазят минута мълчание в памет на четиримата загинали и увери, че „абсолютно всичко ще бъде направено за разкриването" на убиеца.  

„Това са нашите деца - не просто „ваши", а на всички нас. Във Франция никой не може да убива безнаказано деца, без да отговаря след това. Днес е ден на национална трагедия", посочи Саркози при пристигането си в Тулуза.

Нападението е извършено от човек на скутер или мотопед сутринта, когато родители и деца идвали в училището. Сред жертвите са 30-годишен учител и двете му деца на 3 и 6 години. Третото дете също е на учител, на възраст между 8 и 10 години.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com